Tűz Balatonlellén, baleset Böszénfánál, gázmérgezés Kaposváron - ez történt a hétvégén

Négy tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

Péntek délután árokba csúszott egy cukorrépát szállító nyerges vontató Magyaratád és Ráksi között, a 6505-ös úton. A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói áramtalanították, majd két csörlő segítségével kerekeire állították és kivontatták az árokból a szerelvényt. A sofőr nem sérült meg a balesetben.

 

Mintegy két hektáron égett a száraz aljnövényzet Kőröshegy külterületén, pénteken. A siófoki hivatásos és a kőröshegyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

 

Rosszullét miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit péntek este Kaposváron, egy Kossuth téri lakáshoz. Az egység méréseket végzett, és nagy koncentrációban kimutatta a mérgező szén-monoxid gázt a levegőben. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak.

 

Szombat délelőtt kidőlt egy tíz méter magas hársfa Siófokon, a Tanácsház utcában és akadályozta a gyalogos- és járműforgalmat. A város hivatásos tűzoltói motorfűrésszel feldarabolták a fát és megszüntették a veszélyt.

 

Egy barcsi telep fűrészpor tároló silójában keletkezett tűz szombat délelőtt. A barcsi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók munkáját a Somogy vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek vízsugarakkal oltották az izzó részeket és hőkamerával folyamatosan méréseket végeztek. A szakemberek csaknem húsz óra alatt tudták teljesen leüríteni a tárolót. A tűzoltók mindvégig biztosították a helyszínt és megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen.

 

Összeütközött, majd árokba csapódott két személyautó szombaton a 67-es főút Bőszénfa és Antalszállás közötti szakaszán. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték. A járművekben összesen öten utaztak, ketten megsérültek a balestben.

 

A riasztó hangjára, majd a tető alól szivárgó füstre lett figyelmes a bejelentő, aki vasárnap éjszaka Balatonlelle Úszó utcájából kérte a tűzoltók segítségét. Egy családi ház konyhájában égett a födém, amit a balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral elfojtottak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Az egység átvizsgálta az épületet, amelyben senki sem tartózkodott.

Időpont: 
hétfő, 2024, január 29 - 19:12

Állásajánlatok Kaposváron