A Turizmus.com szerkesztősége és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány idén első alkalommal hirdette meg az innovatív turisztikai projekteket elismerő Fenntarthatósági Díjat.
A legkiemelkedőbb pályázók a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálán vehették át elismerésüket.
A Turizmus.com és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közösen kiírt pályázatát várakozáson felüli érdeklődés kísérte: a rövid határidő ellenére összesen 34, szakmailag értékes pályamű érkezett be az ágazat különböző területeiről.
A szakmai zsűri a 34 pályázó közül négyet juttatott tovább a döntőbe, végül közülük került ki a szakmai díjas, illetve a Turizmus.com olvasóinak szavazatai alapján a közönségdíjas pályamunka.
A zsűri pontszámainak összesítése után holtverseny alakult ki az élen, így az első ízben meghirdetett Fenntarthatósági Díjjal egyből két szakmai nyertest jutalmaztak:
a Katica Tanya Élményközpont (projektfelelős: Handó János), valamint
a Natura Hill Zebegény – Zero Waste Fine Bistro (projektfelelős: Szilvási Mihály) képviselői vehették át a földgömbbel díszített kristályüveg trófeát a Turizmus Évadnyitó Gálán.