Minőségi gyerekruhák és gyerekkönyvek a Kisgöncöm webáruházban

 A www.kisgoncom.hu teljességében a fenntarthatóságon alapuló használt gyermekruha webáruház, és üzlet.

Nagy Laura, egy csodálatos, 5 éves kislány anyukája, a kisgöncöm.hu megálmodója, megvalósítója és tulajdonosa. Vele beszélgettünk.

Mikor indult a vállalkozás?

2020. Májusában hoztam létre a webáruházat, majd 2023. március 21-én újabb mérföldkőhöz érkezett a vállalkozásom, megnyitottam a Kisgöncöm üzletét, ahová a vásárlók személyesen eljöhetnek és megtekinthetik az esetleg már online kiszemelt ruhákat is. Tapasztalatom szerint, sokaknak még mindig fontos, hogy személyesen is meggyőződjenek a vásárolt árú minőségéről, - főleg a másodkézből való vásárlásnál. Ily módon szeretnék kedvezni azoknak, akik továbbra is a hagyományos vásárlást részesítik előnyben.

Jelenleg 4000 darab ruha szerepel a webáruházban, ebből körülbelül 1000 termék van kihelyezve a boltban, ezzel biztosítva a folyamatos áruforgást.

Miért és ki alapította a vállalkozást?

Fontos számomra az anyaság, a család, a fenntarthatóság és a függetlenség, amit a saját cégem jelent számomra. Vállalkozásom megalapításakor az volt a célom, hogy népszerűsítsem a tudatos vásárlást és közelebb hozzam a szülőkhöz a fenntartható „gyermekdivatot”, igy védve környezetünket, megkímélve a családok pénztárcáját. A környezettudatosság mindig is meghatározó része volt az életemnek, ami gyermekem születése óta még inkább előtérbe került. Újdonsült anyukaként tapasztaltam, hogy mennyire nehéz kisgyermek mellett „turizni”. Különböző platformokon keresztül, több helyről tudtam csak beszerezni a megfelelő mennyiségű és minőségű öltözetet kislányomnak. Innen jött az ötlet, hogy létrehozzam a saját weboldalam, ahol a vásárló már nemre és méretre válogatva megtalálhatja, amire szüksége van. Fotókkal és szűrési lehetőségekkel segítem a választást, hogy ezzel is fokozzam a vásárlási élményt.

Miért érdemes itt vásárolni? 

Minden ruhadarabunkat saját kezűleg válogatunk, így szeretnénk a lehető legjobb minőséget biztosítani. A webáruházban, és az üzletben is minden ruha méret szerint külön van válogatva, hogy időt és energiát spóroljunk a vásárlóinknak.

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

Nálunk nem csak használtruhát lehet vásárolni. Több környezettudatos dologgal is büszkélkedhetünk. Mint például:

- mosható pelenkát (REpelus), patchwork takarót is lehet kapni amit újrahasznált ruhákból készítettek nekünk.

- Kisgöncöm működése óta több mint 2700 csomagot adtam fel. A fenntarthatóságot szem előtt tartva, mindegyik küldeményt újra használt dobozban juttatjuk el a vásárlókhoz (pl. cipős vagy elektronikai termékek dobozában), amit a környezetemben élők és a helyi „zero waste” csoporttagok biztosítanak számomra.

Mi a legújabb termék?

Ebben az évben (2024-ben) elkezdtük a gyermekkönyvek árusítását. Eddig is lehetett használt könyveket kapni, de véleményünk szerint az olvasóvá nevelést (ami később a nyitott gondolkodásmódhoz és tudatosabb szemlélethez elengedhetetlen) nem lehet elég korán kezdeni. Ezért szeretnénk a szülőknek ezt a lehetőséget is megadni, hogy tőlünk is be tudják szerezni a mesekönyveket akciós áron.

Miért fontos nektek ez a vállalkozás?

Szeretném, ha még több családot tudnék elérni, ezzel népszerűsítve a használt ruhákat, azoknál a családoknál is, akik eddig még kétkedve fogadták ezt a típusú vásárlást.Hiszek abban, hogy „A legfenntarthatóbb ruha az, ami már létezik”. Termékeimmel pedig meg tudom mutatni a vásárlóimnak, hogy attól mert valami használt, még teljesen tökéletes a funkciója ellátására. Véleményem szerint ez az üzletág most divatos, ezért ezt kihasználva,

most van itt az ideje, hogy példát mutassunk a következő generációnak, hogy nekik a fenntarthatóság már egy teljesen kézenfekvő és magától értetődő dolog legyen, különösen ebben, az egyik legszennyezőbb iparágban.

Elérhetőségek:

facebook oldal: Kisgöncöm.hu

Instagram: kisgoncom.hu

TikTok:

cím,:1164 Budapest Levedi utca 1.

weboldal: www.kisgoncom.hu 

Időpont: 
szombat, 2024, február 10 - 20:18

Állásajánlatok Kaposváron