Igalban készülnek az Ekedi Art Design & Candles kézműves gyertyái

Az Ekedi Art Design & Candles- nél különleges, egyedi gyertyákat készítenek.

Teljesen vegán, állatkísérletektől mentes természetes szójaviaszból. A vállalkozás 2023 év végén indult, egy hirtelen gondolatból nagyon hamar kinőtte magát a teljes megvalósításig.

Erdődi Edinával a vállalkozás tulajdonosával beszélgettünk. 

Hogyan indult a vállalkozás? 

17 éve műkörmösként dolgozok, előtte az egészségügyben dolgoztam sok évig. Hobbiként indult az egész gyertyázás. a vendégeim visszajelzései alapján, akik az első vásárlóim voltak, úgy éreztem tovább kellene fejlődni és álmodtam egy nagyot. Különleges gyertyákat szerettem volna alkotni, amit biztosan nem találnak egyetlen üzletben sem. Olyat, ami teljesen az Ekedi gyertyák sajátossága. Ma már családi vállalkozásban működünk.

Hol készülnek a gyertyák? 

Helyileg Igalban készülnek a gyertyáink, viszont a rendelt termékeket szívesen eljuttatjuk bárhová. Akár postázás útján is.

Mi inspirál téged a munkában? 

Nagyon rövid időn belül szenvedélyesen beleszerettünk ezekbe a különleges kis csodákba. Egyszerűen imádjuk őket készíteni. 

Mitől különleges ez a vállalkozás? 

Minden darabnak saját tulajdonsága, története van. Személyre szabottan készülnek minden megrendelőnk számára.  Emellett természetesen vannak olyan gyertyáink is, amelyeket azonnal meg tudnak vásárolni, de ezek is mind egyenként készülnek szeretettel, és egy kicsit a szívünkből is belecsempészve.

Minden szempontból a környezettudatosságra törekszünk. Gyertyáinkat újrafelhasználható tartókba öntjük, némelyiket szintén kézműves technikával magunk készítjük, kanócaink pamut illetve fa kanócok, viaszunk pedig teljesen vegán, természetes viasz, amely mentes mindenféle adaléktól, és állatkísérlettől. 

Legnépszerűbb termékeink az intenzív illatú gyertyáink, melyek hosszú égési idővel rendelkeznek. Vásárlóink a bolti parafingyertyákat szokták meg és kicsit meglepve tapasztalják, hogy a mi gyertyáink ugyan kisebbek, de ugyan olyan hosszan égnek, mint a nagy parafingyertyák, ez annak köszönhető, hogy a szójaviasz 2x lassabban ég, mint a parafin. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy amíg a parafin égése során mérgező anyagokat és kormot bocsájt a levegőbe, addig a szójaviasz égése teljesen tiszta, egészségre ártalmatlan. 

Milyen termékeket lehet nálatok vásárolni? 

Termékkínálatunkban megtalálhatóak az egyszerűbb kivitelű, zárható fém tégelyes illatgyertyák, az üveges dekorgyertyák, desszertgyertyák vagy más néven sütigyertyák, és különlegesebb darabok. Választhatnak a tégelyekre egyedi feliratot, de még a gyertyába is tudunk titkos üzenetet rejteni, ezen kívül vannak egyedi, személyre szabható gyertyáink, ahol megválasztható a kivitelezés teljes mértékben. Pl. milyen legyen az edény, amibe öntjük a gyertyát, választható kész edény vagy elkészítjük a választott színben és díszítéssel akár, kiválasztható a gyertya illata, színe és az is milyen kanócot tegyünk bele, valamint a díszítő elemek is. Ezeket mind előzetesen megbeszéljük a megrendelővel, és az árajánlat elfogadása után készítjük el személyre szabott gyertyáját. 

Melyik a legnépszerűbb gyertya? 

Ha ki kellene emelnem egy terméket, az jelenleg a virágzó kaktuszkertünk volna melyet nagy gondossággal és teljesen egyedi kivitelben készítettünk el. Saját készítésű tálba, gondosan elrendezett kaktuszgyertyákat ültettünk melyeket meg lehet gyújtani, bár szerintem nem nagyon lenne szíve ezeket a szépségeket elégetni senkinek. Ez a termékünk leginkább asztaldíszként funkcionál, de természetesen, ha úgy tetszik, nyugodtan lángra is lobbantható.

Egyik kedves vásárlónk mesélte, hogy miután hazavitte az egyik desszertgyertyánkat, látta, hogy a férje kiskanállal közeledik a gyertya felé. Szegény azt gondolta valami finomság várja az asztalon, hiszen a kinézete és az illata teljesen azt sugallta számára. Még időben figyelmeztette, hogy nem fog ízleni, ha belekóstol. Szegény, csalódott volt, mert már rákészült, hogy bekanalazza.

Ha tetszenek a termékeink, megtaláltok minket facebookon az Ekedi Art Design &Candles oldalon. Rendelni egyelőre üzenetben tudtok.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553554719244

 

Időpont: 
kedd, 2024, február 27 - 20:45

Állásajánlatok Kaposváron