Orvvadászokat fogtak a tamási rendőrök

A Tamási Rendőrkapitányságon eljárás indult ismeretlen tettes ellen orvvadászat bűntette miatt.

Egy erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó társaság feljelentése alapján indult eljárás hivatalból ismeretlen tettes ellen, aki egy kisszékelyi tanyánál illegális szórót létesített, és a nyomok alapján az elmúlt egy hónapban legalább két szarvast ejtett el engedély nélkül.

 

A terület vadászmestere értesítette a rendőrséget, mivel vadászati jogosultsága csak a társaságuk tagjainak van. A tanyához tartozó, részben bekerített területen lévő szóró és vadkamera a tudtuk és beleegyezésük nélkül került oda. A közelben talált állatbőrök és -csontok alapján minimum egy-egy, a társaság tulajdonát képező dám-, illetve gímszarvast ejthettek el.

 

A tamási rendőrök rövid időn belül azonosították a tanya 69 éves sárbogárdi tulajdonosát és 82 éves, Sáregresen élő apósát. A férfiak lakásán, illetve a kisszékelyi présházban tartott kutatások során vadászfegyvert, lőszereket és fagyasztott vadhúsokat foglaltak le. A két férfit orrvadászat bűntettének gyanújával hallgatták ki, mindketten részben beismerő vallomást tettek.

 

A nyomozás a Tamási Rendőrkapitányságon folytatódik.

Időpont: 
péntek, 2024, március 1 - 21:34

Állásajánlatok Kaposváron