Elismerések és megemlékezés nemzeti ünnepünkön a somogyi tűzoltóknál

 

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére március tizennegyedikén.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén többen elismerésben részesültek.

 

„Félelem és izgalom vegyült bennem, de a szabadság és az igazság iránti vágy még erősebb volt” – 1848. március 15-i események egyik főszereplőjének szemszögéből mutatta be kollégáinak Óvári Timót tűzoltó hadnagy, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legfiatalabb tisztje annak a napnak a legfontosabb momentumait, amikor a pesti forradalmi ifjúság vér nélkül érvényt szerzett a követeléseinek.

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő központi ünnepségen a legkiválóbbak munkáját is elismerték csütörtökön. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó zászlóssá Csapó Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, aki a Nagyatádi Hívatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományában kezdte szolgálatát 2009-ben. A beosztott tűzoltót 2016-ban a megyei műveletirányítási központ műveletirányító referensének nevezték ki. Munkáját a kezdetektől fogva odaadással végzi, amelyet a tanulni- és fejlődni vágyás jellemez.

 

A főigazgató dicséretben és jutalomban részesítette Kováts Dávid tűzoltó őrmestert, aki a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon beosztott tűzoltóként teljesít szolgálatot, s mellette a „KÖTÉL” Egyesület tagja. Az őrmester legutóbb részt vett a Líbia területén történt gátszakadást követő mentési munkálatokban, valamint a HUSZÁR mentőszervezet Bulgáriában megtartott, 2023. évi nemzetközi minősítő gyakorlatán is. Továbbá szabadidejében a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság lakosságtájékoztató munkáját is segíti.

Időpont: 
vasárnap, 2024, március 17 - 19:18

Állásajánlatok Kaposváron