Dőltek a fák Somogyban a csütörtöki szélvihar miatt

Hét műszaki mentés miatt riasztották csütörtökön a somogyi tűzoltókat: motorfűrészek bőgtek fel több településen, míg másutt rosszul lett és magatehetetlen betegekhez segítettek a mentőknek bejutni az egységek.

A hajnali órákban egy 20 méteres fa ága hasadt le Ádánd, Árpád utcájában és forgalmi akadályt képezett. A siófoki hivatásos tűzoltók fűrészelték le az ágat, megelőzve egy esetleges balesetet. 

 

Böhönyén, a Dr. Forbáth Imre utcai játszótéren szintén egy letört faág rémisztette meg a szülőket, akik a tűzoltók segítségét kérték. Az ág lehasadt, de fennakadt egy másik fán. A helyiek attól tartottak, hogy a magasban lógó ág bármikor a gyerekekre zuhanhat, ezért tárcsázták a 112-t. A helyi önkormányzati tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően nem történt baj. 

 

Marcali Kaposvári utcájában is egy letört faág veszélyeztette a járókelőket. A város hivatásos tűzoltói elébe mentek a problémának és ledarabolták az ágat. 

 

Fontos időben felkészülni az erős szél okozta károk megelőzésére. Ezért javasoljuk, hogy most, a szélcsendes időben mérjék fel a ház körül található fák állapotát. Ha van letört, meggyengült ág rajtuk, akkor azokat távolítsák el! A száraz, korhadt fákat vágják ki! A háztetőn elmozdult cserepet, palát helyezzék vissza a helyére, megelőzve, hogy ha a szél feltámad, az balesetet okozzon. 

 

Időpont: 
szombat, 2024, április 13 - 21:00

Állásajánlatok Kaposváron