Hétfőn sorban dőltek a melegrekordok, kedden már havazott a hegyekben

Rekordokkal búcsúzott a nyárias idő: hétfőn is megdőlt a hajnali és napi, országos és fővárosi melegrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján kedden.

    Azt írták: a legmelegebbet a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszomboron mérték hétfőn, 31,4 Celsius-fokot, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó melegrekord. A fővárosban sem volt még ilyen meleg ezen a napon, mióta rendszeres hőmérsékleti méréseket végeznek. Újpesten 26,8 fokot mértek, a korábbi, 26,2 fokos rekordot szintén 1952-ben mérték Budapest Istvánmező állomáson.

    Éjszaka sem tudott lehűlni a levegő 18,3 fok alá Pécs Árpádtető meteorológiai állomáson, amivel megdőlt a hajnali melegrekord. 

    Budapesten szintén szokatlanul enyhe volt az éjszaka: 15,2 fokig hűlt a levegő Zugligeten, amivel megdőlt a hajnali fővárosi melegrekord. 

Viszont kedden már a környező hegyekbe visszatért a tél és nem kellett sokat várnunk arra sem, hogy a hazai hegycsúcsokon megjelenjenek a hópihék. Annyira lehűlt a levegő a magasban, hogy a Kendig-csúcson, a Balatontól északra fekvő Hajag-tetőn, a Nagy-Hideg-hegyen, valamint a Mátrában is megjelentek a hópihék. Hazánk legmagasabb pontján, a Kékesenhavaseső esett.

MTI/idokep.hu

Időpont: 
kedd, 2024, április 16 - 15:45

Állásajánlatok Kaposváron