A mosólapkákkal egyszerű és környezetbarát a mosás

Nagy Sándor alapította a True Purity nevű webshopot, amelynek tulajdonosa és üzemeltetője.

 

A webáruházban True Purity mosólapokat lehet kapni, amely mosószer a tökéletes, környezetbarát alternatívája a piacon előforduló hagyományos folyékony és por alapú mosószereknek.

 

Mikor indult a bolt? 

Ez a webáruház 2023 novemberében indult, szóval egy relatíve friss szereplőről beszélhetünk a piacon.

 

Hogyan indult a vállalkozás? 

Alapos tervezés és gondos kivitelezés követte a fejemből kipattant ötletet, miszerint szeretnék a piacra hozni egy olyan terméket ami a környezettudatosságot helyezi előtérbe és számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkezik a felhasználó számára.

Honnan jött a mosólapka ötlete? 

Mondhatni, a saját negatív személyes tapasztalataim ihlették meg a mosólapkát, ebben a formában. Elsősorban zavart az hogy a műanyag mosószeres flakonok nincsenek kellőképpen újrahasznosítva, rengeteg ezekből a természetes élővilágunkat, földünket, vizeinket- ezáltal minket mérgeznek.

Évente több milliárd műanyag mosószer-kancsót dobnak ki világszerte, amiből kevesebb mint 10%-ot hasznosítanak újra, a fennmaradó rész pedig az óceánba, hulladéklerakókba, vízi utakra kerül, vagy szegényebb országokba exportálják. Ebben az ütemben 2050-re több műanyag lesz az óceánban, mint hal*.

Ebben a szellemben úgy gondoltam hogy itt az ideje hogy változtassunk. A kis változások is nagy hatással bírnak ha egyre több emberhez jutnak el az alternatív lehetőségek.

Emellett felmerültek egyéb, használathoz kapcsolódó hiányosságok:

A hagyományos mosószerek sokszor nem, vagy csak félig oldódtak fel, ezért utómunkát igényelt hogy kimossam a ruhákból. Ez takarékossági szempontból sem volt túlzottan előnyös. Így elkezdtem keresni egy alternatívát ami maradéktalanul kielégíti a felhasználói igényeket és emellett még a környezetünket is óvja.

Melyek a mosólapkák előnyei? 

Újrahasznosítható csomagolása és helytakarékossága miatt drámaian kisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik a környezetben, és segít enyhíteni a bolygó terhelését. Ezenkívül mosólapjaink erős tisztítóereje többnyire növényi eredetű formulából származik. Ez azt jelenti, hogy a szintetikus, vegyszeralapú mosószerek kímélőbb és biztonságosabb alternatívája a családok számára.  Minden mosólap ultrakoncentrált, hipoallergén, környezetbarát tisztítóerőt tartalmaz egy apró, könnyen adagolható,  folyadékmentes mosószerlapba, amelyet egyszerűen csak be kell dobni a mosásba a ruhák közé. Alacsony habzású formulája minden típusú mosógépben működik, beleértve a nagy hatékonyságú (HE) készülékeket is.

 

Milyen előnyei vannak a hagyományos mosószerekkel szemben?

Hagyományos mosószer 

•Több mint 25+ mérgező vegyi anyag

•Jelentős karbon lábnyom

•Sok helyet foglal és nehéz

•Környezetszennyező műanyag

•Nem utazásbarát

•Gyermekek és állatok is érzékenyek lehetnek

                                                       

Mosólapka: 

•Egyszerű, növényi eredetű összetevők

•Elhanyagolható méretű karbon lábnyom

•Kompakt és könnyű

•Környezetre ártalmatlan, természetes anyagok

•Praktikus és kicsi, utazóbarát

•Hipoallergén, bőrbarát

 

Könnyen oldódik

A lapka speciális, nanotechnológiás eljárással készült, így másodpercek alatt feloldódik a mosóvízben. Nem marad mosószermaradvány a ruha szálai között, legyen szó gépi vagy kézi mosásról. A Truepurity mosólapjai koncentrált, alacsony habzású és biológiailag lebomló anyagból készültek. Ráadásul még csak meleg vízre sincs szükség a feloldódáshoz. Mosógépben is nyugodtan használható 30C°-on, ezzel is áramot spórolva.

A legmakacsabb foltokkal is megbírkózik

Hazánkban még nem elterjedt módszer a mosólapkával történő mosás és tisztítás, azonban külföldön hatalmas népszerűségnek örvend kompaktsága, környezettudatossága és nagyon erős tisztítóerejének köszönhetően. A Truepurity mosólapka  összetevőit kókusz alapú mosóaktív anyag, továbbá az indiai mosódiófa héjának kivonata alkotja. A formula egyben tartásáért pedig egyetlen szintetikus, biológiailag teljesen lebomló (nem mikroműanyag!) PVA felel.

Biológiailag lebomló csomagolás

A Truepurity csomagolása 100%-ban biológiailag lebomló kartonból és tintából tevődik össze. Ez azt jelenti, hogy csomagolásunk a környezettől függően körülbelül 3 hónap alatt biológiailag teljesen lebomlik. Ellentétben a műanyag flakonokkal! A műanyag bomlása akár 1000 évig is eltarthat..

 

•Parabén mentes

•Hipoallergén érzékeny bőrre

•Növényi alapú összetevők

•ZERO műanyag csomagolás

•Vegán

•Foszfátmentes

•Ftalátmentes

•Csökkenti szénlábnyomod 90%-kal

 

 

Milyen illata van a lapkának? 

Egyelőre rózsa illatban elérhető termékünk, azonban a közeljövőben tervezzük kibővíteni a palettát egy illatmentes és egy forest illattal is.

100%-ban kiállunk termékünk mellett, ezért ha bármilyen okból kifolyólag nem lenne elégedett a Truepurity mosólapkáival, írjon nekünk egy emailt az info@truepurity.hu email címre 30 napon belül és mi visszatérítjük az árát, termékgaranciánknak köszönhetően.

Összetevők: ionmentes víz, anionos felületaktív anyag, nem ionos felületaktív anyag, öblítő, vízlágyító, kókuszolaj kivonatok, mosódiófa kivonatok, tartósítószer, enzimek és illatanyag

 

Jó még másra is a mosólapka mosáson kívül? 

Személyes tapasztalatom szerint kiválóan alkalmas a lapka konyhapult, csaptelep, vagy tükrök, szemüveg tisztítására is. Optimális 7-es PH-val rendelkezik. Természetesen nem egy specifikus vízkő vagy zsíroldóról beszélünk, ezáltal a hatása sem lesz olyan erős azonban érdemes egy próbát tenni vele. A környezetemben sok ember használja erre a célra, köztük én is.

A módja mindössze annyi hogy egy spriccelős flakonba kell önteni 3-4 deciliter vizet és abba beledobni fél mosólapkát. Összerázzuk és már lehet is használni. 

 

Amennyiben többet szeretnétek tudni a termékről, látogassatok el webáruházukba: https://truepurity.hu

facebook oldal: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550619770864

 

Időpont: 
kedd, 2024, április 16 - 21:58

Állásajánlatok Kaposváron