Május 1-től újra zakatol a Zselici Csühögő

Időpont: 
2024/05/01 - 10:00

Újra pályán a Zselici Csühögő: május 1-től zakatol az Almamelléki Állami Erdei Vasút.

 

Az Almamelléki Állami Erdei Vasút május 1-től ismét várja az utazóközönséget.  A Zselici Csühögő a munkaszüneti napon indul és egészen őszig meg sem áll. A hat kilométer hosszú pálya lenyűgöző tájakon vezet végig, ahol megelevenedik a történelem és kézzel fogható a természet.

 

A kisvasút néhány év kihagyás után, 2023-ban jelentős átalakulást követően indult újra. A munkák során az Almamelléki ÁEV teljes nyomvonala rekonstruáláson esett át, beleértve a kitérőket, megállóhelyeket, útátjárókat, az átereszeket és a vízelvezető rendszert.

 

Az Almamellék és Sasrét között futó több mint százhúsz éves vasútvonal teljes körű felújítása méltó szimbóluma a régió gazdag erdei és történelmi örökségének. A pálya, a járműpark és az állomások megújítása mellett egy új panorámakocsit is üzembe helyeztek, ami lehetővé teszi, hogy az utasok még közelebbről élvezhessék a természetet. Almamelléken a korábban csak vasúttörténeti bemutatóhely, kiegészült a környék egykori birtokosa, Báró Biedermann Rezső korát megidéző interaktív kiállítással.

 

 

Állásajánlatok Kaposváron