Tizenegyszer riasztották a somogyi tűzoltókat szerdán

Forgalmat akadályozó fa eltávolításához, balesetekhez, házba rohanó kamion és égési sérült mentéséhez is vonultak a somogyi egységek a hét közepén.

Az éjszakai vihar megtépázta a fákat és egy leszakadt ág teljes útzárat képezett Miklósi és Kára települések között. A törökkoppányi önkéntes tűzoltók motoros fűrészekkel rövid idő alatt felszámolták a forgalmi akadályt, fél órás fennakadást követően indulhatott meg a forgalom az érintett szakaszon.

 

Darazsak fészkelték be magukat a református templom homlokzatába Kaposváron, a Somssich Pál utcában. A rovarok veszélyeztették a gyalogos forgalmat és a hívőket, ezért kérték a város hivatásos tűzoltóinak segítségét. Az egység a magasból mentőről közelítette meg a fészket, majd eltávolították a darazsakat, megelőzve az esetleges balesetet. 

 

Két személygépkocsi karambolozott szerda délután Kaposváron, a 67-es főút és az Iszák utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést, áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A gépkocsikban összesen hárman utaztak, az eset során egyikük sem sérült meg.  


Vízzel telt meg egy tapsonyi pince a felhőszakadást követően. A böhönyei önkormányzati tűzoltók szivattyúval távolították el az összegyűlt csapadékot.  

 

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató szerda délután Enying, Fő utcáján. A jármű ledöntötte a ház téglafalát, amely a nappaliba omlott. A baleset idején senki sem tartózkodott az épületben. A jármű sofőrjét egy szabadnapos siófoki hivatásos tűzoltó emelte ki a vezetőfülkéből. Zomi Balázs tűzoltó törzszászlós áramtalanította az épületet és elzárta a házba befutó gázvezetéket is. A kamion megrongált egy villanyoszlopot is és a kereke beszakította a vízóraaknát, a vezetéket a helyszínre riasztott siófoki hivatásos tűzoltók kéziszerszámmal szorították el. Az egység áramtalanította a nyerges vontatót, amelynek sérült üzemanyagtartályából egy edényzettel felfogták a szivárgó gázolajat. Az épület a helyreállításáig lakhatatlan, ezért a tulajdonosok ideiglenesen rokonokhoz költöztek. 

 

Főzés közben leforrázta magát egy kaposvári lakos Fűzfa utcai otthonában. A házhoz vezető szűk és sáros út miatt azonban a mentők nem tudták megközelíteni a sérült otthonát, segítségükre a KÖTÉL Egyesület tűzoltói siettek. Az önkéntesek terepjárójával jutottak el a szerencsétlenül járt lakoshoz, akit közös erővel a mentőhöz vittek, majd kórházba szállították. 

 

Lesodródott az útról és fának ütközött egy személyautó Bárdudvarnok külterületén. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a szerszámokat szállító járművet, amelynek vezetője az eset során nem sérült meg.


 

Fotó: Siófok és Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE

Időpont: 
csütörtök, 2024, május 9 - 18:16

Állásajánlatok Kaposváron