Két lány ragadt a Sávház liftjében és egy gondosóra is riasztott- ez történt a hétvégén

Három tűzeset mellett öt műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

 

Hulladékudvarban felcsapó lángokkal küzdöttek meg a tűzoltók, liftből mentettek rémült lakókat és gondos óra jelzésére is riasztották az egységeket.

 

Tűz ütött ki péntek délután egy hulladéklerakóban, Som külterületén. Mintegy ezer négyzetméteren égett a szemét. A siófoki hivatásos tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egység munkáját erőgépek is segítették, amelyek segítségével földdel takarták le a beizzott szemetet.

 

Meghibásodott a kaposvári sávház egyik személyfelvonója, és megakadt a 3. és 4. emelet között. A liftben két fiatal lány tartózkodott. A tűzoltók mellett egy szerelő is a helyszínre sietett, sikerült kinyitniuk a lift ajtaját, majd szintre húzni a felvonót. A két lakónak az ijedségen kívül nem esett más baja. 

 

Bejelzett a gondos óra egy kaposvári lakásban. A város hivatásos tűzoltói levágták az ingatlan kiskapujáról a lakatot, majd beengedték a mentőket a lakásba, ahol az idős tulajdonos a földön feküdt magatehetetlenül.

 

Mintegy harminc méterre az erdőtől lángra kapott az aljnövényzet vasárnap délután Háromfa Kossuth Lajos utcájában. A nagyatádi hivatásos tűzoltók megfékezték a tüzet, így mindössze 500 négyzetméteren égett le a növényzet.

Időpont: 
hétfő, 2024, május 13 - 20:56

Állásajánlatok Kaposváron