Lánybúcsús társaságot kellett kimenteni a Balatonból

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2024. június 11-én tizenegy személyt mentettek ki a tóból.

 

A délután folyamán egy katamarán borult fel a Káptalan fürdő előtti vízterületen, árbóca az iszapba fúródott, a rajta tartózkodó két férfi a kollégák segítségére szorult. Az esti órákban pedig egy lánybúcsús társaság hajója futott homokpadra a Siófoki előtti vízterületen. Őket is a vízirendőröknek kellett kimenekíteni szorult helyzetükből.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárás nagyban kihat mindenki szervezetére, de főleg az idősebbekére. A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

 

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Időpont: 
szerda, 2024, június 12 - 19:00

Állásajánlatok Kaposváron