Gondold egészségesre magad! - előadás Kaposváron

Időpont: 
2024/06/19 - 18:00

Elérkeztünk az Élj vidáman előadás sorozat záró alkalmához, aminek a központi témája a gondolatok, érzelmek és szavak hatása a testi és lelki egészségre, valamint a gyógyulás folyamatára.

 

A modern tudomány egyre több bizonyítékkal szolgál arra vonatkozóan, hogy az elme és a test közötti kapcsolat sokkal mélyebb és összetettebb, mint korábban gondoltuk.

Ez az előadás azt a kérdést járja körbe, hogy miként befolyásolhatjuk saját egészségünket és gyógyulásunkat pozitív gondolatokkal és érzelmekkel.

 

Gondolatok és egészség

A gondolatok ereje a mindennapi életünkben óriási, és ez különösen igaz az egészségre gyakorolt hatásukra. A pozitív gondolatok és a mentális hozzáállás szerepe a gyógyulási folyamatban jól dokumentált. Például, a placebo-hatás egyik legismertebb példája annak, hogy a hit és a pozitív elvárások hogyan képesek valódi fizikai változásokat előidézni a szervezetben.

Érzelmek és gyógyulás

Az érzelmek szintén kulcsfontosságú szerepet játszanak az egészségünkben. A stressz, a szorongás és a depresszió negatív hatással van az immunrendszerre és növeli a különböző betegségek kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor a pozitív érzelmek, mint a szeretet, az öröm és a hála, erősítik az immunrendszert, és elősegítik a gyógyulást. Az előadás során szó lesz arról, hogyan lehet tudatosan megélni és erősíteni ezeket a pozitív érzelmeket, és hogyan hatnak ezek a szervezetünk működésére.

Szavak és betegségek

A szavak ereje nemcsak a kommunikációban, hanem az egészségünk alakításában is megnyilvánul. Az önmagunkról és másokról használt szavak mélyen befolyásolják az érzelmeinket és a gondolatainkat, és ezen keresztül az egészségi állapotunkat is. A negatív beszédmód, az önostorozás és a pesszimista kijelentések ronthatják a lelki és fizikai állapotunkat, míg a pozitív, támogató és bátorító szavak javíthatják a közérzetünket és elősegíthetik a gyógyulást.

Várunk szeretettel a szokásos helyen a Polgárok Házában Kaposváron 2024. 06. 19-én 18-órától.

 

Állásajánlatok Kaposváron