Habpartit rendeztek a tűzoltók egy barcsi iskolában

Az idei alkotói pályázatra a Barcsi Deák Ferenc Sportiskola tanulói küldték a legtöbb rajzot, ezért a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság az Év legkreatívabb somogyi iskolája címmel jutalmazta a dél-somogyi intézményt.

Az elismeréssel együtt a diákok lehetőséget kaptak egy személyes találkozóra az alkotásaikon szereplő tűzoltókkal, akik nem akármilyen program kavalkáddal rukkoltak elő.

 

Igazi vizes őrületté változott a barcsi Deák Ferenc Sportiskola jutalom tűzoltási bemutatója. A gyerekek egy egész tanítási napot tölthettek együtt városuk tűzoltóival. Puttonyfecskendővel és gyorsbeavatkozóval is kipróbálhatták a tűzoltást. Hosszú sorok kígyóztak a gépjárműfecskendők mellett, minden diák szeretett volna a sugárkezelő „bőrébe bújni”, ha csak pár perc erejéig is. 


A gyerekeknek lehetőségük nyílt még a tűzoltáshoz, illetve a mentésekhez használt szakfelszerelések megtekintésére, kipróbálására is. A jutalom bemutatót követően pedig arra bíztatták a tűzoltók az ifjúságot, hogy jövőre még többen ragadjanak ceruzát, ecsetet, versenybe szállva ismét a Legkreatívabb intézmény címért. 

MTI

Időpont: 
szombat, 2024, június 22 - 11:03

Állásajánlatok Kaposváron