Így telnek a nevelőszülők mindennapjai - Mária és Péter története

Az ember élete nem könnyű, de család nélkül semmivé válik.

Amikor senki sem gondoskodik egy cseppnyi gyermekről, amikor egyedül, magányosan kell felnőnie, az rányomja bélyegét az egész életére. A gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő gyermekek élete a nevelőszülőknél lesz csak teljes, ezért van szükség minél több szeretőszívű emberre, akik befogadnak nemcsak otthonukba, de tágabb családjaikba, és szívükbe is rászoruló gyermekeket. 

Azonban ez a befogadás nem csak a gyermekeknek okoz boldogságot,hanem a nevelőszülőknek is. Példa erre Mária és Péter története, melyet szívesen megosztanak velünk:

Amikor a gyerekek kirepülnek, az otthon hirtelen üresnek és csendesnek tűnhet. Ez történt Máriával is, aki három fiát nevelte fel szeretetben és gondoskodásban. A fiúk felnőttek, elköltöztek, és Mária élete egy új fejezethez érkezett. Bár büszke volt a gyerekeire, érezte, hogy valami hiányzik. Az üres házban a csend szinte nyomasztó volt.

Egy nyári délutánon, miközben a kertben dolgozott, meghallotta a szomszéd házból átszűrődő gyerekzsivajt. Az édes, vidám nevetés és a játék hangjai könnyeket csaltak a szemébe. A szomszéd családhoz nemrég költözött két kisgyermek, és a ház újra élettel teli volt. Mária szívében egy gondolat született: mi lenne, ha ő is megoszthatná szeretetét más gyermekekkel, akiknek szükségük van rá?

Egy este, mikor a férjével, Péterrel beszélgettek, megemlítette neki az ötletet. „Mi lenne, ha nevelőszülők lennénk?” kérdezte. Péter először meglepődött, de hamar megértette Mária érzéseit. Ők mindig is nagy szeretettel és gondoskodással nevelték a gyerekeiket, és tudták, hogy sok gyermek van, akiknek ugyanerre van szükségük.

Mária és Péter elhatározták, hogy belevágnak. Elvégezték a szükséges tanfolyamot és leporolták a gyerekszobák bútorait, hogy hivatalosan is nevelőszülők lehessenek. Nem sokkal később, két kislány érkezett hozzájuk, Anna és Lili. A lányok története szívszorító volt, de Mária és Péter úgy döntöttek, hogy mindent megtesznek, hogy boldog gyerekkort biztosítsanak nekik.

Anna és Lili hamar beilleszkedtek az új családjukba. Mária és Péter szíve megtelt szeretettel, ahogy a lányokkal játszottak, tanították őket, és részt vettek mindennapjaikban. A ház újra megtelt nevetéssel és boldogsággal. Mária számára különösen megható volt látni, ahogy a lányok fejlődnek és boldogok lesznek az új környezetükben.

A nevelőszülőség nem mindig könnyű, de Mária szerint az egyik legértékesebb és legmeghatóbb tapasztalat az életében. „Nincs nagyobb öröm, mint látni, ahogy egy gyermek, akinek nehézségei voltak, újra boldog és biztonságban érzi magát” – mondta. A lányok rengeteg szeretetet és örömöt hoztak az életükbe, és Mária és Péter is úgy érezték, hogy sokat tanultak tőlük.

A nevelőszülővé válás nem csak a gyermekek életét változtatja meg, hanem a nevelőszülőkét is. Mária és Péter újra fiatalnak érezték magukat, és a mindennapjaik új értelmet nyertek. A fiúk is büszkék voltak szüleikre, és boldogan segítettek, amikor csak tudtak.

Azok számára, akik fontolgatják, hogy nevelőszülők legyenek, Mária azt tanácsolja, hogy legyenek nyitottak és türelmesek. „A gyermekeknek időre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak és megbízzanak benned” – mondta. „De ha megadod nekik a szeretetet és a biztonságot, amit megérdemelnek, a jutalom felbecsülhetetlen.”

A nevelőszülők hatalmas különbséget tudnak tenni a gyermekek életében. Mária és Péter példája azt mutatja, hogy a szeretet és a gondoskodás képes csodákat tenni. Az üres házuk újra megtelt élettel, és ők maguk is gazdagabbak lettek azzal a szeretettel és örömmel, amit Anna és Lili hozott az életükbe.

A nevelőszülőség nem csak a gyermekek megsegítése, hanem egy új család létrehozása is, ahol mindenki megtalálhatja a helyét és a boldogságát. Mária és Péter története inspiráció lehet mindazoknak, akik azon gondolkodnak, hogy nevelőszülők legyenek, mert ők bizonyítják, hogy a szeretet mindent legyőz.

Ha te is szeretnél gyerekzsivajt a házba, akkor nincs más dolgod, mint jelentkezni a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői Hálózatnál, ahol szívesen segítünk, hogy hivatásoddá váljék a nevelőszülőség. Bejelentett munkahely, biztos, stabil fizetés, a gyermekekre ellátmány, folyamatos segítség és egy szuper nevelőszülőkből álló csapat vár rád.

 

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt szeptember 10-én 10:00 – 14:00 óráig Kaposváron, a Kálvária utca 64. címen. Itt megismerkedhetsz kollégáinkkal, akik mindenben segítenek, hogy ezt a gyönyörű és fontos hivatást gyakorolhasd.

További info: https://gyermekvedok.hu

Hívj minket: +36 70 659 0064

Vagy írj: info@gyermekvedok.hu

 

Időpont: 
kedd, 2024, augusztus 27 - 21:22

Állásajánlatok Kaposváron