Családi vállalkozásban készül a szőlőlekvár a FincsiLininél

A Drubina Családi Szőlészet csemege- és borszőlő, valamint kajszibarack termesztéssel és értékesítéssel foglalkozik már évtizedek óta.

 

Hogyan indult a FincsiLini?

Erre a tevékenységre épülve alapítottuk meg a FincsiLini márkát, amely a Mátrai borvidék egyik legjobb dűlőjén termett csemegeszőlőkből hagyományos eljárással készített lekvárjainkat tükrözi. A gazdálkodás öt hektárnyi területen folyik, Gyöngyöspata dűlőin. A szőlészetben megtalálható szőlőfajták: Chasselas, Pölöskei muskotály, Irsai Olivér, Hamburgi muskotály, Kékfrankos és Zweigelt. A gyümölcsösünk Magyar kajszi, Ceglédi óriás és Bergeron fajtákkal büszkélkedhet. Céljaink közt szerepel egyéb szőlőből készült finomságokkal bővíteni termékkínálatunkat.

 

Mikor indult a vállalkozás?

A szőlészet 2006-ban indult, de már előtte is foglalkoztunk szőlőtermesztéssel. A FincsiLini ötlete 2021-ben született meg.

 

Miért és ki alapította a vállalkozást?

A szüleim, Drubina Géza és Drubina Gézáné alapították, míg a fent említett brand nekem köszönhető.

 

Miért fontos nektek ez a vállalkozás?

A szőlőtermesztés évtizedek óta jelen van a családunkban, így hagyományt őrzünk, és azt csináljuk, amihez a legjobban értünk és a legjobban szeretünk. A csemegeszőlőinkből készült termékeinkkel meg szeretnénk mutatni az általunk termesztett gyümölcs ezer arcát és szülőhelyét, a Gereg dűlőt.

 

Miért érdemes nálatok vásárolni?

A mi gazdaságunkban születik a Gereg dűlő ambróziája. Több évtizedes tapasztalattal és kellő szaktudással műveljük ültetvényeinket. Ennek köszönhetően minőségi szőlő terem a tőkéinken, amely tökéletes alapanyagot szolgáltat termékeink előállításához. Nagy gondoskodással és odafigyeléssel készítjük kézműves szőlőlekvárjainkat. Vásárlóink igényeit szem előtt tartva folyamatosan bővítjük a kínálatot.  

 

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

A márka azért jött létre, hogy méltón képviselje a szőlőből készült termékeinket. Jelenlegi termékkínálatunk még kezdetleges, de néhány hónapon belül megszületnek az elképzelt szőlős finomságaink.

 

Milyen termékek kaphatóak?

FincsiLini kistermelői szőlőlekvár – Hamburgi muskotály

Édeskés, pikáns, parfümös ízvilága tökéletes kiegészítője desszerteknek, süteményeknek, tésztáknak és vadételeknek.

 

FincsiLini kistermelői szőlőlekvár – Pölöskei muskotály

Mézes, citrusos, virágos aromái ideális párt alkotnak palacsintákkal, kekszekkel, édességekkel és finom ropogós kenyérrel.

 

FincsiLini kistermelői sárgabaracklekvár

Tökéletes édes-savanyú harmónia, érett rostokkal, könnyed állaggal és gyermekkorunk nyarait idéző zamatorgiával. Isteni grízes tésztán, fánkban vagy csak magában.

 

FincsiLini kistermelői őszibaracklekvár

Illatban krémes süteményre emlékeztető, enyhén csipkedő savak, kellő édességgel párosulva. Nyári ízbomba finom rostokkal. Vajas pirítóssal, linzertésztába vagy csak kanállal a naplementét nézve.

 

Mi az, amit kiemelnél a termékek közül?

A Hamburgi muskotály szőlőlekvárunkat, amely 2023-ban és 2024-ben a Magyar Ízek Versenyén bronzérmet nyert. A versenyen 80 pont feletti eredménynél kapnak a termékek érmet, amely a mi esetünkben már egy kiváló lekvárt takar.

 

Van-e néhány jó sztori a vállalkozásról?

Inkább szokatlan. Volt már rá példa, hogy esőben szedtük a Pölöskei muskotályt és a Chasselas-t, mert a vásárló így kérte. Köztudott, hogy a csemegeszőlőt nem szabad leszedni vizesen, mert rohadást idéz elő a szőlőbogyókon, amely átterjed a többire így ehetetlenné téve a fürtöket. Az ő kérésük szent számunkra.  

 

Elérhetőségek: 

Drubina Családi Szőlészet

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064110221802

FincsiLini

https://www.facebook.com/profile.php?id=61557219723916

Időpont: 
kedd, 2024, szeptember 3 - 20:48

Állásajánlatok Kaposváron