Siófoknál és Fonyódnál is razziáztak a rendőrök

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés zajlott a Balaton déli partján, ötvenkilenc szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei augusztus 4-én Siófok és Fonyód vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

 

Az akció ideje alatt a járőrök 247 gépjárművezetőt ellenőriztek, egyetlen sofőrrel szemben sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek kiemelten elsőbbségadási szabályok megsértése, valamint biztonsági öv használatának hiánya miatt kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat járőrautó, négy civil gépkocsi, valamint két drón segítette.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben részt vevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

Időpont: 
péntek, 2024, szeptember 6 - 16:28

Állásajánlatok Kaposváron