Jancsikity József és Szalai Mira Rebeka alkotásaiból nyílt kiállítás Kaposváron

Jancsikity József DLA képzőművész és Szalai Mira Rebeka grafikus alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn a Kormányhivatal Galériában.

Az Útközben, etűdök két szólamra című kettős tárlaton mester és tanítványa világába kaphatnak betekintést az érdeklődők. A két művész a Kaposvári Egyetem Művészeti karán találkozott, ahol Jancsikity József óvatosan terelgetve segítette Rebekát, hogy megtalálja a saját útját, a saját egyéniségét, úgy, hogy közben szakmailag egyre magasabbra jusson.

 

A megnyitón Széki Éva újságíró, politológus méltatta a művészeket. Mint mondta, Jancsikity József nem a világ hagyományos értelemben vett szépségeivel akarja elkápráztatni kiállításainak látogatóit, a látszat mögötti lényeget keresi.

 

Az aprólékos munkával készült rajzok és papírpépek eredménye vizuális költészet. Ez utóbbi, – az öntött papír, és ezen belül a színezett papír-relief technikáját egyébként elsőként és egyedülállóan alkalmazta a művész.

 

Képeinek határozott és egyértelmű üzenete van, melyekhez sajátos gesztusokból, színekből, formákból összeálló képzőművészeti nyelvet használ.

 

Szalai Mira Rebekáról egykori mestere elmondta, hogy a fiatal művész még a pályája elején van, előtte az út, amit kedvére alakíthat. A tehetsége, a gondolatisága, a világa érdemessé teszi őt a sikerre, amit ez a tárlat is bizonyít. Alkotásai többsége linómetszet, mely technika ugyan a fekete és fehér színre hagyatkozik, de –, mint Jancsikity József kiemelte – Rebeka személyisége elég színes ahhoz, hogy ezek ne hiányozzanak a művekről.

 

A kiállítás 2024. október 2-ig látogatható, hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken 8-14 óra között a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájában.

 

 

 

 

 

Időpont: 
hétfő, 2024, szeptember 9 - 20:20

Állásajánlatok Kaposváron