A hétvégi viharban a kidőlt fák okozták a legtöbb gondot

A hétvégi viharok főként a Dunántúlon okoztak károkat, leginkább a kidőlt fák jelentettek problémát, adtak okot a katasztrófavédelem munkatársainak beavatkozására.

Szombaton és vasárnap is folytatódott a viharos időjárás által okozott károk elhárítása, a legtöbb segítségre az ország nyugati felén volt szükség.

 

Péntek este 151, szombaton 172 tűzoltói beavatkozásra volt szükség a viharos időjárás miatt. Vasárnap délelőtt pedig csaknem 300 helyszínen, részben még a szombat esti miatt, részben vasárnapi újabb esetek miatt. A legtöbb bejelentés utakra, házakra, autókra, elektromos vezetékekre dőlt fák miatt érkezett, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyékben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Az MTI tudósítóinak a katasztrófavédelem munkatársai az érintett megyékben részletesen beszámoltak az okozott károkról, személyi sérülésről egyik megyében sem tettek említést.

A viharos erejű széllökések miatt fák dőltek utakra, járdákra, kerékpárútakra, épületekre és villanyvezetékre Vasban, ahol a kidőlt fák és letört faágak több helyen akadályozták a közlekedést - közölte a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Somogyban főként a Balaton déli partján okozott gondot az erős szél, a vármegyében szombat éjfél óta mintegy hatvanszor riasztották a vármegye tűzoltóit kidőlt fák, leszakadt faágak miatt - tájékoztatott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Mihályka Szabina beszámolt arról, hogy Szántódon, egy ház udvarán fa dőlt autóra, Balatonbogláron leszakadt faág esett a ravatalozóra, Somogyaszalón fűzfa ága akadt fenn egy villanyvezetéken.

MTI

 

Időpont: 
vasárnap, 2024, szeptember 15 - 19:31

Állásajánlatok Kaposváron