Kutatók éjszakája a kaposvári NÉBIH-nél
Mézvizsgálatok bemutatása, mézkóstolás
Cukorösszetétel, pollenösszetétel vizsgálatának, valamint az érzékszervi vizsgálatnak a bemutatása. Kóstolási lehetőség különböző jellegzetes mézfajtákból.
Ízek, színek, illatok, állomány. Alkalmas lennél érzékszervi bírálónak?
Íz, illat és színminták vizsgálata az érzékszervi laboratóriumban. A látogatók aktívan részt vesznek a programban, a sikeresen szereplők apró jutalmakat kapnak.
Mitől színes a fagyi, a szörp, a cukorka? A színezékek vizsgálata
Gyakorlati bemutató: a színes minták előkészítése vizsgálatra; különbség a természetes és a mesterséges színezékek viselkedése között; a mesterséges színezékek elválasztása és azonosítása.
Részletek és regisztráció:
https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek?city=Kaposv%C3%A1r