Az árvíz által súlytott Kisorosziban segített a KÖTÉL Egyesület

Hét nappal ezelőtt indult útnak a KÖTÉL Egyesület nyolc tagja a Pest vármegyei Kisorosziba, ahol 2013-as árvízi beavatkozást nem felejtve, szinte családtagként fogadták őket.

A magas vízállás miatt a falu lakóihoz csak vízi és légi úton lehetett eljutni, amit a kaposvári önkéntes tűzoltók biztosítottak.

 

A külvilágtól elzárt Kisorosziba minden reggel élelmiszer szállítmányt juttattak el motorcsónakkal id. Bodó Lászlóék. Volt, amikor több fordulóval tudták a több száz kiló zöldséget, gyümölcsöt, hústerméket és pékárut a szigetre vinni. Ugyanakkor több esetben az egészségügyi személyzetükre is szükség volt. A honvédség és az egyesület csapatmunkájának köszönhetően viszont a betegek időben kórházi ellátásban részesültek, köztük egy vakbél gyanús gyermek is. Az elmúlt napokban az egyesület tagjai közreműködtek az apadó Duna után hátramaradt hordalék eltakarításában is. Ma reggel még utoljára élelmiszerrel látták el a kisorosziakat, majd miután a település polgármestere, a járási hivatalvezető és a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői megköszönték a segítségüket, a délutáni órákban hazaindultak.  

 

 

 

Fotó: KÖTÉL Egyesület, Csámpai Attila - Pest VMKI

 

Időpont: 
szerda, 2024, szeptember 25 - 15:02

Állásajánlatok Kaposváron