Beszélnek és kérdeznek is a Tolki interaktív könyvei

Kinek való és mire jó a Tolki?

- Az elektronikus tollal működő Tolki interaktív könyveket és játékokat a 3-12 éves korosztálynak ajánljuk.

- A Tolki kiadványok segítségével a gyerekek a saját tempójukban sajátíthatnak el új ismereteket, és kvízjátékokban tehetik próbára tudásukat.

- Az elektronikus toll kezelése egyszerű, a gyerekek önállóan is tudják használni.

- Minden könyvhöz sok órányi hanganyag és többszáz kvízkérdés tartozik.

- Olvasóink évről-évre több könyvből és játékból választhatnak!

Az elektronikus Tolki toll működése

FONTOS: A Tolki interaktív hangoskönyvek és játékok csak egy speciális elektronikus tollal használhatók. Tollat csak a Tolki készletekben találsz, ezért először mindenképpen egy készletet szerezz be! A készletben lévő toll minden kiadványunkhoz tökéletesen megfelel.

Valamennyi jelenlegi és később megjelenő kiadványunk teljes hanganyagát pár kattintással le lehet tölteni honlapunkról, és ezután egyszerűen felmásolhatók a tollra. A toll egy speciális matricaív segítségével képes hangot felvenni és visszajátszani, így akár saját „beszélő képeket” is készíthetnek a gyerekek.


A toll használata

A toll a bekapcsolása után egyetlen ikon megérintésével felismeri, hogy melyik könyv vagy játék hanganyagát kell használnia. A toll a képekhez érintve lejátssza az adott képhez tartozó szöveget vagy hangot. Az oldalakon elhelyezett ikonok megérintésével bármikor válthatunk a toll egyes funkciói között, hiszen a képekhez sok esetben több különböző hanganyag is tartozik.

A könyvek oldalait tematikusan állítottuk össze, ezzel is segítve a logikai készségek, a szókincs és a kognitív képességek fejlesztését. Az egyes könyvek gazdag anyaga garantálja, hogy a velük játszó gyerekek a sokadik alkalommal is fedeznek fel bennük újdonságokat.

Minden könyvben találunk eltérő nehézségű kvízjátékokat, ezek használatakor az egyes témákhoz tartozó kérdéssorokból a toll véletlenszerűen feltesz öt kérdést. A toll a kvíz végén állapítja meg a helyes válaszok számát, ezután újabb kvíz indítható, természetesen ismét véletlenszerűen kiválasztott kérdésekkel.

Termékeinket azonban nem csak a szenzormezőket leolvasó okostoll teszi érdekessé, hanem egyedi oktatási módszerünk is, ami ötvözi a hagyományos képeskönyvek, a hangoskönyvek és a technológia előnyeit.


A Tolki oktatási módszere

A képekhez tartozó hanganyagok meghallgatása, értelmezése más képességek használatát igényeli a gyerekektől, mint az, ha egyszerűen megnéznek egy videót. A Tolki kiadványai egyszerre fejlesztik a fiatal olvasók képzelőerejét, memóriáját, szem-kéz koordinációját és szövegértési képességeit.

 

Minden Tolki könyv és játék komoly tudásanyagot tartalmaz, amit természetesen a gyerekek életkorához, érdeklődéséhez és tanulási szokásaihoz igazítottunk. A könyvekben lévő kvízjátékok során pedig csak sikerélményt, pozitív megerősítést kapnak a gyerekek – még akkor is, ha nem válaszoltak helyesen.

 

A Tolki oktatási módszerének két nagy előnye is van. Az egyik, hogy minden gyerek a saját tempójának és érdeklődésének megfelelően fedezheti fel a könyvek és játékok tartalmát – nincs „frontális előadás” vagy kötelezően végighallgatandó tananyag.

A módszer másik erőssége az, hogy a különböző érzékekre és a képzeletre egyszerre ható ingerek miatt a gyerekek sokkal hatékonyabban jegyzik meg a tudnivalókat, mintha valaki egyszerűen elmondaná nekik. Az interaktív tanulás pont attól működik jól, hogy végig az olvasó/hallgató kezében van a kontroll.

Időpont: 
csütörtök, 2024, október 3 - 18:04

Állásajánlatok Kaposváron