Somogyi tűzoltó is bemutatkozott az első Belügyi Drón Kupán

A katasztrófavédelem két csapatot is indított a remeteszőlősi bázison október 7-én megrendezett belügyi versenyen.

A Belügyi Tudományos Tanács a Széchényi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központtal, a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. szakmai közreműködésével, a Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány társszervezésében hívta életre az I. Belügyi Drón Kupát, amelyen egy dobogós harmadik helyet és a legjobb drónpilótának járó elismerést is megszerezte.

 

Tapasztalatcsere, tudáspróba, ismerkedés és a legújabb innovációk beépítése a hétköznapi munkamenetbe, ez volt a célja a drón kupa életre hívásának. Rétvári Bence belügyi parlamenti államtitkár a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiáján megtartott megnyitón úgy fogalmazott, hogy a drónok már ott vannak a rendőrség és a katasztrófavédelem mindennapjaiban. A drónok segítik a közlekedés biztonságának fenntartását, az erdőtüzek felmérését, az árvízvédelmi feladatokat, a helyszínelést és a határvédelmet is. Hangsúlyozta, a kormány arra törekszik, hogy a drónok képességeit minél hamarabb, minél több területen ki lehessen használni.

 

Ennek jegyében a belügyi ágazat rendvédelmi szervei első alkalommal mérték össze tudásukat az adott szakterületen. A csapatok harminc kérdéses tesztsor megoldása után kezdhettek hozzá a három részből álló gyakorlathoz. A hatfős csapatban a drónpilóta mellett egy segítő állt, míg négy felderítő a terepen dolgozott. Elsőként zászlókat kellett felkutatniuk és begyűjteniük, majd eltűnt ember keresésére indultak, ez után pedig egy komplikált, drónnal teljesítendő akadálypálya nehézségeit kellett leküzdeniük.

 

A harmadik helyet a Karsay Viktor tű. főhadnagy vezette csapat szerezte meg, amelynek további három felderítője Bodó Bence tű. hadnagy (Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója), Kormos Zoltán tű. őrnagy és Pádár Zoltán tű. százados volt, Vaskó László tű. alezredes pilótát pedig Olasz András tű. százados segítette. 

 

Fotó: Bodó Bence tű. hdgy. archívuma

Időpont: 
kedd, 2024, október 8 - 19:39

Állásajánlatok Kaposváron