Somogyi tűzoltók sikerei a lépcsőfutó-bajnokságon

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 19-én a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát, amelyen a somogyi tűzoltók is rajthoz, mi több, dobogóra álltak.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, amelyben a versenyzőknek a rajttól a célig összesen 672 lépcsőfokot kellett megtenniük. A tűzoltók egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban is indulhattak. A szabályok értelmében a párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

 

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a több mint kétszáz induló, aki az ország különböző pontjairól érkezett, hogy a lépcsőfutás történetében immár második alkalommal megküzdjön a MOL Campus jelentette kihívással. 

 

Végül a 12 fős somogyi csapat 5 tagja állhatott fel a dobogóra:

 

Landor Patrik a I. korcsoport leggyorsabbjának bizonyult. 

 

A II. korcsoportban nyolcadikként ért fel a toronyház tetejére a siófoki Borbély György, kilencedikként pedig a szintén siófoki Varga Martin. 11. lett Vidák Balázs, barcsi tűzoltóparancsnok. 20. helyen végzett a Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület oszlopos tagja, Szita Ferenc. 

 

A férfiak III. korcsoportjában Kiss János, nagyatádi tűzoltó állhatott fel a dobogó tetejére, az ötven év felettiek kategóriájában Rostás Zsolt, siófoki iparbiztonsági felügyelő pedig a 11. helyen zárta a próbatételt. 

 

Női II. korcsoportban dr. Hamarné Dr. Póhn Gabriella a dobogó második fokára állhatott fel. 

 

 

A férfi párosok közt három siófoki duó tette próbára képességét: a Varga Martin - Borbély György páros bronzérmet nyert, Solymosi Barna Balázs és Csizmadia Norbert a hatodik lett, a Szabó Norbert - Fodor Zoltán Bence páros pedig a kilencedik. 

Időpont: 
hétfő, 2024, október 21 - 19:52

Állásajánlatok Kaposváron