Nagyanyáink kosztolója a Szennai Skanzenben

Időpont: 
2024/10/26 - 10:00

 

2024. október 12. és 26. 10:00 – 16:00

Idén októberben, kéthetente szombaton, egész napos rendezvény keretében a hagyományos népi ételkészítési technikákat, elsősorban a zöldség- és gyümölcstartósítási módszereket szeretnénk bemutatni.

A hagyományos savanyúkáposzta elkészítése mellett az újra divatos fermentálás technikáját is bemutatjuk. Kipróbáljuk, az 1800-as évek népi étkezésében használt, mára a reform étkezésben előtérbe

került köles és hajdina felhasználási lehetőségeit. A tevékenységeket a látogatók bevonásával, az ő aktív segítségükkel végezzük. Különös hangsúlyt fektetünk a bemutatott technikák könnyű elsajátíthatóságára, és a hétköznapi konyhára adaptálhatóságára. Az előzetesen elkészített, és a folyamatosan

készülő ételekből az egész nap során kóstolót tartunk.

https://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=99

Állásajánlatok Kaposváron