Nagyanyáink kosztolója a Szennai Skanzenben
2024. október 12. és 26. 10:00 – 16:00
Idén októberben, kéthetente szombaton, egész napos rendezvény keretében a hagyományos népi ételkészítési technikákat, elsősorban a zöldség- és gyümölcstartósítási módszereket szeretnénk bemutatni.
A hagyományos savanyúkáposzta elkészítése mellett az újra divatos fermentálás technikáját is bemutatjuk. Kipróbáljuk, az 1800-as évek népi étkezésében használt, mára a reform étkezésben előtérbe
került köles és hajdina felhasználási lehetőségeit. A tevékenységeket a látogatók bevonásával, az ő aktív segítségükkel végezzük. Különös hangsúlyt fektetünk a bemutatott technikák könnyű elsajátíthatóságára, és a hétköznapi konyhára adaptálhatóságára. Az előzetesen elkészített, és a folyamatosan
készülő ételekből az egész nap során kóstolót tartunk.