Nagyanyáink kosztolója a Szennai Skanzenben

Időpont: 
2025/04/05 - 10:00

Április 5-én a "Nagyanyáink kosztolója" programsorozat folytatódik a Szennai Skanzenben, ezúttal főszerepben a burgonya, mivel az évnek ebben a szakaszában a belső-somogyi parasztság kamrájában a burgonya és tojás volt a biztosan megtalálható alapanyag.


 

Sütünk, főzünk közösen a kemencében, sparhelten, terítékre kerül a nap folyamán:

- hagyományos krumplis pogácsa (levesek mellé, kemencében sült, laktató, tartalmas ételünk)

- szilvalekváros hajtóka (ha valami édesre vágyunk a krumplis pogácsa alapanyagából)

- csírásgaluska (nyers krumpli, liszt, tojás keveréke sós vízben kifőzve, ami sültkáposztával, túróval fogyasztható egytálételként)

- lepcsánka ​(reszelt krumpli fűszerezve hagymával, tojással kikeverve zsírban kisütve, ha valami gyors és laktató vacsorára vágyunk)

10 órától közös krumplipucolással, kemencefűtéssel indul a program.

Várunk mindenkit szeretettel, aki szívesen elsajátítana néhány békebeli télvégi receptet.

Állásajánlatok Kaposváron