Nagyanyáink kosztolója a Szennai Skanzenben
Április 5-én a "Nagyanyáink kosztolója" programsorozat folytatódik a Szennai Skanzenben, ezúttal főszerepben a burgonya, mivel az évnek ebben a szakaszában a belső-somogyi parasztság kamrájában a burgonya és tojás volt a biztosan megtalálható alapanyag.
Sütünk, főzünk közösen a kemencében, sparhelten, terítékre kerül a nap folyamán:
- hagyományos krumplis pogácsa (levesek mellé, kemencében sült, laktató, tartalmas ételünk)
- szilvalekváros hajtóka (ha valami édesre vágyunk a krumplis pogácsa alapanyagából)
- csírásgaluska (nyers krumpli, liszt, tojás keveréke sós vízben kifőzve, ami sültkáposztával, túróval fogyasztható egytálételként)
- lepcsánka (reszelt krumpli fűszerezve hagymával, tojással kikeverve zsírban kisütve, ha valami gyors és laktató vacsorára vágyunk)
10 órától közös krumplipucolással, kemencefűtéssel indul a program.
Várunk mindenkit szeretettel, aki szívesen elsajátítana néhány békebeli télvégi receptet.