Kenyér ünnepe tematikus nap a Szennai Skanzenben
Kenyér ünnepe tematikus nap a Szennai Skanzenben
Nyáron és ősszel az ünnepi pillanatok egy-egy fontosabb munka kezdéséhez, befejezéséhez, valamint az egész évi megélhetést biztosító javak betakarítása fölötti örömökhöz kapcsolódtak. A falu népe nemcsak az aratás kezdetét, hanem a befejezését is megünnepelte. Ehhez az ünnephez kacsolódva várja változatos programokkal látogatóit a Szennai Skanzen. Vasárnap egész nap több helyszínen a gabona feldolgozásának bizonyos fázisaival ismerkedhetnek az érdeklődők. A vállalkozó kedvű látogatók ezeket a munkafolyamatokat ki is próbálhatják. Kézbe vehetik a cséphadarót, majd a kicsépelt gabonát a szelelőbe tölthetik, ezután pedig a megtisztított gabonaszemeket megőrölhetik. Még aznap megsütik a saját kenyerünket is. Az alkotó kedvűek elkészíthetik saját aratókoszorújukat, amit a hagyomány szerint az utolsó kéve gabonából készítettek.
Információ: Szennai Skanzen 7477 Szenna Rákóczi utca 2. (82)584-013, (30)894-7269,www.skanzen.hu.