Átadták az Okos Parkot Kaposváron -videó

1,4 milliárd forint, 100 százalékos, európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megújult a kaposvári kórház régi, felhagyott déli tömbje.

 Kaposvár Önkormányzata  „Egykori Kórház Déli Tömb rehabilitációja, kulturális és környezettudatos fejlesztése” című projekt keretében egyedülálló civil kulturális teret, pihenő övezetet, sétányokat létesített, ahol vadonatúj zöldövezet, okos eszközök, játszótér és egyéb turisztikai és szabadidősattrakciók várják a kaposváriakat.

 

– Egy olyan beruházás átadásához érkeztünk el, amely esszenciája mindannak, ami fontos számunkra. Egy felhagyott, romos területet alakítottunk át modern, élő és élhető városi környezetté. Csodálatos játszóparkkal, tóval, fákkal, cserjékkel, fűvel, napsütéssel és levegővel.Mindez Kaposvár szívében – mondta beszédében Szita Károly polgármester.– Az egykori kápolnában bábszínház nyitja meg kapuit.

 

A parkba látogatók napelemfákkal és okos rendszerekkel találkozhatnak, amelyek környezetbarát megoldások, s hosszabb távon olcsóbbá teszik a létesítmények fenntartását. Ez városi szinten is csak az energiafüggetlenség erősítésével érhető el.

Még korábban készítettünk egy  videót a játszótérről ezt alább megnézhetitek:

 

... és így néz ki most:

 

Facebookos játékaink szabályzata