Új forgalmi rend a vasútállomás környékén

A Kaposvári Közlekedési Központ építése miatt három helyszínen módosul a közlekedés rendje január első felében. Korlátozásra csak az egyik helyszínen, a Hársfa utcánál lesz szükség.

I. Elkészült az Áchim András utca új nyomvonala a Noszlopy utcai körforgalom és a Petőfi tér között

Napokon belül már az új úton közlekedhetünk. Ezzel egyidejűleg a jelenlegi helyi autóbusz-állomás teljes egészében építési területté válik, s mind a buszok, mind az utasok előtt zárva lesz. A bordó buszok indulási és érkezési helyeit az új négysávos úttest szélső forgalmi sávjaiban alakítják ki.

 

Az utasok a már elkészített ideiglenes peronokon várakozhatnak. Az útszakaszon 30 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben.A gyalogosok továbbra is a Noszlopy utcai körforgalomnál és a Petőfi térnél lévő kijelölt zebrákon kelhetnek át az út túloldalára.

A forgalmi irodának, valamint a jegy-és bérletpénztárnak ideiglenesen otthont adó konténerépületek az új úttest északi oldalára, a Torony büfé és az új belvárosi parkoló közötti területre kerülnek.

Januártól már a helyi autóbusz-állomás felszabadult területén is megkezdődnek az építési munkálatok, és újabb peronok és buszállások készülnek el. A változáshoz szükséges forgalomtechnikai munkálatok – táblázások, felfestések, terelések előkészítése – már zajlanak.

 

II. Ideiglenes körforgalom épül a vasútállomás előtt

 

A helyi autóbusz-állomás áthelyezése miatt szükségessé vált egy ideiglenes körforgalom kialakítása, amely lehetővé teszi a buszok számára is a megfordulást. Ez a teljes értékű csomópont a vasútállomás előtti területen készül el, gördülékenyebbé téve az áthaladást mind az autósok, mind pedig a gyalogosok számára. A körforgalom kialakításával egyidejűleg megszűnik a lámpás kereszteződés.

 

III. A körforgalom kialakítása és a közművek kiváltása miatt átmenetileg egyirányúvá válik a Hársfa utca alsó szakasza

A Baross utca – Hársfa utca – Béla király utca kereszteződésében körforgalmi csomópont épül. A legfőbb változás, hogy a Hársfa utca a Gróf Apponyi Albert utca vonalától kezdve déli irányban egyirányúvá válik. Az autósok az utcából a kereszteződésbe érve természetesen továbbra is mindkét irányba, tehát a Róma-hegy és a vasútállomás felé is zavartalanul haladhatnak.

A Baross Gábor utcából, illetve a Béla király utcából érkezők azonban az építkezés idején nem hajthatnak be a Hársfa utcába. Akik tehát a vasútállomás felől érkezve kívánnak a Fő utca felé eljutni, azoknak az Anna utca felé kell kanyarodniuk. A Béla király utca felől érkezők ugyancsak a Baross Gábor utcán, majd az Anna utcán keresztül juthatnak el a Fő utcára. A Hársfa utca egyirányúsítása várhatóan 2020. január 8-án lép életbe.

A Kaposvári Városgondnokság 2020. január 8-tól egyirányúsítja a Buzsáki utca forgalmát az Arany János és a Puskin utca között, az utóbbi irányába. Az intézkedést a decemberi esőzések okozta partfalomlás miatt, a közlekedés biztonsága érdekében vezetik be. A parkolást ugyancsak korlátozzák, hogy a lehető legkisebb terhelés érje az utca keleti oldalát. Az új közlekedési rendet táblák jelzik majd, kérjük, figyelmesen vezessenek!

Az utca és az atlétikai pálya közötti rézsű megerősítésére vonatkozóan Kaposvár önkormányzata már megrendelte a terveket.

Kérjük a környéken élők megértését és türelmét!

Facebookos játékaink szabályzata