Pedagógusok ajándékoztak "nem luxus táskát" az Anyaotthon lakóinak

A "Nem luxus táska" kampány célja, hogy rászoruló nők­nek egy táskába összecsomagolva alapvető női higiéniás és fehérnemű csomagot gyűjtenek, amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a nehéz körülmények között levő nőknek adományoznakk országszerte.

Olyan nőknek szeretnék adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskák nagyon sokat tudnak segíteni. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy vajon, akinek nincs fürdőszobája, ő nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer és a higiéniás termékek között.

 

Az országos kezdeményezés kapcsán a Munkácsy Mihály Gimnázium, a Táncsics Mihály Gimnázium és a Kisfaludy Utcai Tagiskola pedagógusai is összefogtak és meglepték a Borostyánvirág Anyaothonban lakó anyákat, serdülő lányokat azokkal a táskákkal, melyben alapvető higiéniás termékek, "női holmik" kerültek.

Nagy örömmel fogadták lakóink az adományt, mely sokkal mélyebb tartalmat hordoz annál, hogy kaptak egy nagyon remek még sokáig használható női táskát és a benne található dolgokat. 

Állásajánlatok Kaposváron