Életeket menthet az 1 % a Kutyatárnál

A Kutyatárnak minden segítség jól jön és most hozzátok fordulnak, hogy segítsetek adótók egy százalékával.

Facebook oldalukon a következőket írják:

Az állatvédők egy naptári évet több meghatározó szakaszra tudnak bontani. Ilyenek például az évszakokhoz köthető problémák, amikor az uralkodó időjárás miatt remegünk az állatokért: nyáron a tűző napra kötött, túlélésért küzdő kutyák, télen a faggyal dacoló, lánc végén vegetáló csontvázak. Ilyen a klasszikus tüzelési hullámot követő kölyökáradat, mely rettegett időszak az állatvédők számára. Ilyenek a zajos ünnepek, mint a szilveszteri és augusztus 20-i tűzijátékozás. És ilyen az 1%-os kampány ideje is. Meghatározó, vitathatatlanul fontos időszak, hiszen a működésünk múlik rajta.

A Kutyatár 8 éve alakult, ez idő alatt nagy utat tettünk meg. 14 kennellel vettük át a város ebrendészeti telepét, jelenleg több, mint 200 kutyáról, közel 40 cicáról, 1 kecskéről (Roziii!), 2 lóról és egy öszvérről gondoskodunk, valamint folyamatosan sok egyéb állat mentését vállaljuk fel (sün, mókus, sérült madarak, stb.).

Elképesztő és egyben elszomorító növekedés ez, ami sajnos nem állítható meg, hiszen folyamatosan nő a létszám, és nőnek a költségek. A működésünk (mint minden bejegyzett, legalább 3 éve működő egyesület esetében) alapja az az adó 1%, melyről Ti rendelkezhettek. Ez a Ti pénzetek, amit vagy egy Számotokra fontos ügy támogatására szántok, vagy benn hagyjátok az államkasszában.

Eddigi tevékenységünk is a Ti segítő hozzájárulásotoknak volt köszönhető, mely támogatásra most még inkább szükségünk van, hiszen mostanra egy olyan dimenzióba léptünk, ahol őrületes összeg szükséges az alapvető működési költségek előteremtéséhez. A ránk szakadt létszám miatt elkerülhetetlen a férőhelyek növelése, a fejlesztések, nyomasztó teher a mindennapi élelem biztosítása a gondozott állatok számára, a rengeteg sérült kutya, cica pedig nagyon megnöveli az amúgy is magas állatorvosi költségeinket, enélkül viszont nem tudjuk megmenteni a rászoruló állatokat.

A minél szélesebb körben elvégzett ivartalanításról (kutyák, macskák) sem szeretnénk lemondani, hiszen enélkül hiábavaló minden erőfeszítésünk. Ez az 1%-otok nélkül nem megy. Kérjük, ha tehetitek, győződjetek meg arról, hogy melyik az a hitelesen működő szervezet, aki az eddigi munkája alapján érdemes a támogatásotokra, és segítsétek a munkájukat, ne hagyjátok veszni az 1%-otokat!

Ha minket választasz, akkor tovább tudjuk folytatni az eddigi munkát, akkor nem kerül veszélybe azoknak a teleplakóknak a biztonsága, akik már megmenekültek, valamint további állatok megmentéséről sem kell lemondanunk. Ha szeretnél megismerkedni a munkánkkal, kérdezz bátran, vagy látogass ki hozzánk, hogy helyesen tudj dönteni! Köszönjük!

A képeken néhány értünk/magukért kampányoló teleplakó, akik a ezt az adószámot mantrázzák: 18285628-1-14.

 

HASZNOS

 

 

Facebookos játékaink szabályzata