A gimnazista síelők elutaztak Olaszországba, a Nita és a fúvószenekar maradt

A koronavírus már Olaszország északi részén is megjelent ezért több intézmény is úgy döntött Kaposváron, hogy nem vállalja be az utazást.

Lemondta olaszországi versenyszereplését a Kaposvári Fúvószenekar. A többségében diákokból álló együttes április elején ment volt a Garda-tó melletti nemzetközi versenyre. A zeneiskola vezetése a koronavírusra és az olaszországi vesztegzárra hivatkozva döntött így, ugyanis ha nem is betegedtek volna meg a gyerekek, a visszaút a vesztegzár miatt bizonytalanná vált volna, vagy nem is lett volna lehetséges.

Pályázati pénzből megvalósuló projekt lett volna a Garda-tó melletti verseny, amelyre már be is fizették a nevezési díjat, de előreláthatóan ezt visszakapja az intézmény.

Márciusban utaztak volna ki az NDC táncosai Pisába  táncversenyre, de a  koronavírus miatt elmaradt a Back to the Style nevű rangos táncverseny Olaszországban. Az NDC Dreamers csapata 15 fővel utazott volna ki a táncversenyre. A szállás, a repjegy, valamint a nevezési díj is előre ki volt fizetve, ez utóbbit szerencsére visszautalták a szervezők.

 

A kockázat ellenére viszont elmentek Észak-Olaszországba Kaposvár két nagy gimnáziumának diákjai. A #KPSVR információi szerint aggódnak is a  szülők, hogy a kint tartózkodó diákok nehogy megfertőződjenek. 

A tankerület közleményt adott ki a teendőkkel kapcsolatban:

"Abban az esetben, ha az Ön által vezetett köznevelési intézmények (feladatellátási helyek) valamelyikéből tanulócsoport Észak-Olaszországban tartózkodik, és az út során a hatósági intézkedéssel lezárt településeken is járt tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából, úgy kérjük, hogy a hazajövetelt megelőzően azonnal értesítse a tankerületi igazgatót, aki a további intézkedéseket megteszi.

Amennyiben az Ön által vezetett köznevelési intézmények valamelyikéből (feladatellátási helyekről) tanulócsoport, vagy egyéni utazás céljából tanuló Észak-Olaszországban, a hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából és már visszaérkezett, úgy kérjük, hogy a szülőket a következőkről tájékoztassák:

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében arra kérnek minden szülőt, hogy a fent említett terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermekük egészségi állapotát fokozott figyelemmel kísérjék.

 

Amennyiben a gyermekük ez idő alatt belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be."

 

 

 

 

HASZNOS

 

 

Facebookos játékaink szabályzata