Kaposváron ingyen buszozhatnak az egészségügyi dolgozók

Kaposvár városa is ingyenessé teszi az egészségügyi dolgozóknak a helyi tömegközlekedést.

 

Ők a veszélyhelyzet idejére a távolsági buszokon és vonatokon is ingyen utazhatnak a kormány döntése alapján. Az ingyenességhez a személyazonosító igazolványokon kívül vagy az évi 12 alkalmas “utazási utalványt”, vagy az egészségügyi szolgáltató illetve a fenntartó által kiállított igazolást, vagy az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolványt kell felmutatni.

 

Ugyanakkor arra kéri az önkormányzat az egészségügyi dolgozókat – és minden kaposvárit, aki busszal közlekedik –, hogy indulás előtt tájékozódjanak a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. honlapján a menetrendről és a változásokról.

Kaposváron március 21-től a nyári, hétvégi menetrend szerint közlekednek a buszok, de a közösségi közlekedést üzemeltető cég folyamatosan figyeli az utasforgalmat. Azokat a járatokat, ahol senki sem utazott az elmúlt napokban, törölni fogják, amíg újra igény nem jelentkezik a használatukra. A munkásjáratok esetében, amiken sokan utaznak, ott a város csuklós buszokat küld a zsúfoltság elkerülése érdekében.

Facebookos játékaink szabályzata