Siófokon április 2-ától kötelező a szájmaszk viselése

A koronavírus-járvány elleni védekezés során mindennél fontosabb, hogy figyeljünk egymásra és tartsuk be a hatóságok által előírt szabályokat.

 

A város minden lakójának védelmében 2020. április 2-ai hatállyal rendelet szabályozza, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, vagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni. A szabályok elmulasztása, megszegése 5.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjedő bírságot von maga után.

Alapvető cél ezzel a megelőzés! Elsősorban azok érdekében született ez a rendelet, akik nem tehetik meg, hogy otthonról dolgozzanak és közvetlenül érintkeznek munkájuk kapcsán embertársaikkal. Ők nap, mint nap a megfertőzés fokozott veszélyét vállalva dolgoznak azért, hogy az ügyintézés, ellátás továbbra is zavartalan maradjon városunkban.

Siófok Város Önkormányzata ezt az intézkedést 5000 db szájmaszk vásárlásával támogatta, ezek ingyen hozzáférhetőek lesznek, hogy az üzletekben és a hivatalban szájmaszk nélkül érkező állampolgárok is be tudják tartani a rendeletet.

Ha az alapvető élelmiszerek/gyógyszer beszerzése miatt szükségessé válik, hogy elhagyja otthonát a szabályoknak megfelelő módon mindenki viseljen szájmaszkot!

 

Forrás: https://hellosiofok.hu

Facebookos játékaink szabályzata