Ezért nincs élesztő - válaszol a gyártó

A Budafoki Élesztő közösségi oldalán válaszolta meg azokat a kérdéseket, amelyek az élesztőhiányra vonatkoznak.

 

Mint írják az utóbbi hetekben igyekeztek minden megkeresésre reagálni és most összeszedték a leggyakoribb kérdéseket és megírják a válaszokat, hogy egy helyen megtalálhassatok mindent. Ezek pedig a következők:

- Bezárt a gyár?

Nem, a gyár nem zárt be, teljes kapacitással gyártunk és szállítunk.

 

- Miért nem gyártanak többet? Állítsanak be még egy műszakot!

Gyárunk folyamatos műszakban működik, 24 órában, hétvégén is, ünnepnapokon is gyártunk. Abban az esetben tudnánk még egy műszakot beiktatni, ha a nap 36 órából állna Minden üzemnek van egy kapacitása, a 100% nem lehet 120%. Az élesztőgyártáshoz is, mint bármely termékgyártáshoz, idő kell.

 

- Miért nincs élesztő a boltok polcain?

A probléma összetett. Először is, számos import termék, legyen az friss vagy szárított élesztő, eltűnt a hazai boltok polcairól, hiszen a pánikfelvásárlásnak köszönhetően egész Európában élesztőhiány van. Ahogy fentebb írtuk, mi gyártunk és szállítunk, minden olyan kereskedelmi egységbe, ahová eddig is szállítottunk. Nem a megszokott mennyiséget, hanem annak a többszörösét. Sőt, hogy valamelyest csökkentsük a termékhiányt és segítsünk a kereskedelmi partnereinknek kielégíteni a vásárlói igényeket, piacra dobtuk az eddig sütőiparnak gyártott 500g-os kiszerelésű termékeinket.

 

- De akkor miért nincs?

Kereskedelmi partnereink visszajelzései alapján a boltok polcairól percek, órák alatt tűnik el az a mennyiség, ami eddig akár 1-2 hétre elegendő volt. Ide vezet a pánikfelvásárlás. Ha mindenki csak annyit venne, amennyit ténylegesen felhasznál a közeljövőben, akkor nem lenne hiány.

 

- Mikor lesz?

Akkor, amikor a kedves új és régi fogyasztónk elhiszi, hogy mi továbbra is gyártunk és holnap, holnapután és még azután is szállítunk élesztőt! Ezért nem kell dobozszámra vásárolni és fagyasztani vagy feltalálni az otthoni élesztőszárítást, hiszen bármikor megvásárolhatjátok frissen akár a boltban, akár házhozszállítással az arra szakosodott webáruházakból #annyitvegyélamennyitelhasználsz

 

- Van mintaboltotok vagy webáruházatok?

Nincs mintaboltunk és nem rendelkezünk webáruházzal.

 

Ahogy a válaszokból is kiderül az élesztőhiányra egyetlen megoldás van, ha mindenki leáll a felhalmozással. Ennek pedig nagyon kicsi az esélye, úgyhogy marad az élesztővadászat...

Facebookos játékaink szabályzata