8 kidobott kiskutyát mentett meg a Kutyatár

A Kutyatár Egyesület tagjai és segítői hétről hétre mentenek meg kutyákat és cicákat a biztos haláltól és biztosítanak új esélyt a kidobott vagy szerencsétlenül járt  állatoknak. Ezúttal 8 aranyos kutyakölyök segítségére siettek pénteken.

 

A kiskutyák elhagyatottan kóboroltak egy mezőgazdasági bekötőúton, ahol egyébként a madár se jár. Hogy ki lehetett az, aki kirakta és sorsukra hagyta őket az rejtély, mint ahogy az is, hogy mi oka lehetett erre. Bár a Kutyatár tapasztalatai szerint sajnos sokan úgy oldják meg a hirtelen jött kutyaszaporulat problémáját, hogy egyszerűen kiteszik őket egy néptelen helyen, utána pedig  nem foglalkoznak tovább az üggyel.

 

Valószínűleg ezúttal is ez történhetett, és kutyák gazdája(már ha annak lehet nevezni) egyszerűen megszabadult a kölyköktől. Pedig lenne más megoldás is erre, például ha ivartalanítanák az ebeket, akkor többek között ezek a kiskutyák sem születtek volna meg. Ám ezt nagyon sokan nem teszik meg, mert sajnálják rá az időt és a pénzt, és amikor megszületnek a kicsik, megszabadulnak tőlük.

Szóval a kutyusok összezavarodva, éhesen és szomjasan kóboroltak Kiskorpád és Gige között. Nem értették mi történik velük, hová tűnt a mamájuk. Nem tudni mennyi ideig lehettek ott étlen-szomjan és bóklásztak elkeseredve és megszeppenve a csalitosban. Az ebeknek hatalmas szerencséje volt, ugyanis egy kiránduló család éppen arra járt, kiszúrták a sorsukra hagyott kutyusokat és értesítették a Kutyatárt.

 

 

Aki pedig jöttek és mentettek ahogy szoktak. Nem először és nem is utoljára. Az egyesület tagja tették a dolgukat begyűjtötték a kutyusokat, elszállították a menhelyre, ahol már nyugodt körülmények között biztonságban szenderedtek el a kölykök. Ez a történet jól végződött. De az emberben felmerül a kérdés, hogy vajon mennyi kiskutya kóborol még reményvesztetten és magányosan az elhagyatott bekötőutakon, ahol nem találja meg őket senki.

Ne vásárolj, fogadj örökbe!

Forrás: https://www.facebook.com/kutyatar

 

 

 

Facebookos játékaink szabályzata