Strandjárőrök ellenőriznek majd a Balaton-parton

Siófokon egyenpólós strandjárőrök razziáznak majd a parton, Balatonfüreden pedig a biztonsági őrök és a vízimentők munkakörébe illesztik a biztonsági előírások betartatását a parton és a vízben – írja a Ripost.

 

Mivel a strandokkal kapcsolatosan nagyon sok korlátozás lesz érvényben a nyár folyamán, ezért bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon miként ellenőrzik, hogy ezeket betartják-e. Úgy tűnik több Balaton parti településen nem bízzák a véletlenre és a strandolók józan belátására a szabályok betartását és több módszert is bevetnek, hogy a korlátozások figyelembevételével pihenjenek a vendégek a tóparton.

Siófokon péládul a fizetős strandokon létszámkorlátozás lesz, és a napozóágyak elhelyezésével és információs táblákkal is segítik a kötelező védőtávolság betartását, és ahogy az fentebb is olvasható strandjárőrök is ellenőriznek majd a parton. Negyven százalékkal növelték a vízbejáró lépcsők számát, ezzel is csökkentve a torlódást. A város összes fizetős strandja május 29-én nyit,

Maszkot nem kell ugyan viselni majd napozás közben, de ha nem tartjuk be a járványügyi szabályokat, a házirend megsértése miatt akár ki is tilthatnak minket a strandról.

A Balatonnál a strandokon rendszeresen fertőtlenítik majd azokat a tárgyakat, amelyeket sokszor megérintenek az emberek. Alkoholos kézfertőtlenítőket is kiraknak,  a személyzet  pedigmaszkot, illetve gumikesztyűt visel majd.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint egy főre legalább 4 négyzetméter vízfelületnek és legalább 16 négyzetméter napozóterületnek kell jutnia. Az egy háztartásban élőknek nem kell betartaniuk a másfél méteres védőtávolságot, így más méretű napozóterületre van szükségük, mint egy egyedül érkezőnek. Tervezték, hogy napozókörökkel jelzik majd a területet, aminél közelebb nem lehet menni, de végül elvetették.

 

Alább összegyűjtve olvashatjátok, hogy mi mindenre kell figyelni a strandokon:

  • Létszámkorlát: 1 vendégre minimum 4 négyzetméter vízfelületnek és a parton 16 négyzetméter felületnek kell jutnia.
  • 1,5 méteres távolság a belépéskor a pénztáraknál és az öltözőkben is.
  • Plexifal az alkalmazottak és a vendégek között.
  • Amennyiben lehetséges, online és érintésmentes jegyvásárlás.
  • Nem üzemelnek a pezsgőmedencék, jakuzzik.
  • Kézfertőtlenítők a bejáratnál.
  • 2 méteres távolság a büfékben.
  • A beléptetőórák és az eszközök fertőtlenítése rendszeresen.

 

Forrás: infostart.hu

 

Facebookos játékaink szabályzata