Hatodszor fogták ki a Balaton gigászát

Edvárd csak néhány órás pecázásrara készült Balatonföldváron, de végül egy hatalmas hal akadt horogra hétfőn este.

 

A horgász dobós módszerrel, két szem kagylós kukoricával próbálkozott.  Negyed 9 felé jött is  a kapás, de Takács Edvárd minden bizonnyal maga is meglepődött, hogy mekkora hal akadt a horgára. A ponty nem adta könnyen magát, kemény küzdelem után sikerült csak kiemelni a halat a partra. Edvárd nem is bírt volna el a kihívással egyedül, de szerencséjére segítségére sietett néhány horgásztárs. 

Egy órás kemény küzdelem következett,  de végül az izzasztó harc után sikerült kiemelni a partra a gyönyörű halat. A kapitális példány 30,5 kilogrammot nyomott a mérlegelésnél.

A slusszpoén a történetben, hogy siófoki szakembereknek sikerült beazonosítani az óriási állatot,  és kiderült, hogy  a gigászi pontyot  már többen kifogták korábban. Az alábbi helyeken is sikerült kifogni az uszonyost: Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár. Az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra a Balaton hatalmas vándora, akit minden esetben, legutóbb is, természetesen visszaengedték a vízbe.

Időpont: 
szombat, 2020, május 30 - 10:18

Facebookos játékaink szabályzata