Balesetekhez, villámcsapásokhoz, tűzhöz riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat

Összesen 27 alkalommal kérték a tűzoltók segítségét Somogy megyében a hétvégén.

 

Hat tűzesetnél és tizenkét műszaki mentésnél volt szükség az egységek beavatkozására, kilenc alkalommal téves jelzés érkezett a megyei műveletirányító központba. Péntek délelőtt a megye északi részén átvonuló zivatar nyomán keletkezett károk felszámolását végezték a marcali és a siófoki tűzoltók. Szombaton és vasárnap pedig többnyire közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél volt szükség az egységek beavatkozására.

Péntek reggel villámcsapás ért egy pusztakovácsi házat. Balatonszabadiban egy lakóház kéményébe, Somogyváron pedig egy családi ház udvarán álló fenyőbe csapott a villám.

 

Péntek reggel összeütközött egy húsárut szállító nyerges vontató és egy személygépkocsi az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Kőröshegy közelében. A kamion üzemanyagtartálya megsérült a balesetben, a hajtóanyag pedig az úttestre szivárgott. A műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a nyerges vontatót és megszüntették a szivárgást.

 

Kidőlt telefonoszlop akadályozta a közlekedést Barcs külterületén péntek reggel, a város hivatásos tűzoltói megszüntették a forgalmi akadályt.

Pénteken a kora esti órákban tűz ütött ki egy nyaralóban, Balatonlellén, a Kanizsa utcában. Berendezési tárgyak égtek az egyik szobában. A tűzesethez a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek elfojtották a lángokat és hőkamerával átvizsgálják a tűz helyszínét.

 

Kaposváron a Kossuth Lajos utcában egy fa ága lehasadt és fennakadt a mellette álló fa koronáján. Szombat este a megyeszékhely hivatásos tűzoltói magasból mentő és motorfűrész segítségével eltávolították a körülbelül tíz méteres magasságban lógó faágat. Vasárnap pedig a Honvéd utcában távolítottak el a tűzoltók egy játszótér területén megrepedt faágat.

 

Szombat este szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M7-es autópálya 142-es kilométerszelvényénél, Balatonboglár térségében, a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A baleset következtében a jármű elfoglalta a külső sávot és a leállósávot is. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót és megszüntették a forgalmi akadályt.

 

Két személyautó ütközött Nagyatádon az Alkotmány utcában vasárnap este. A járművekben összesen hárman utaztak, valamennyien ki tudtak szállni az autókból. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt és felitatták az útra folyt hűtőfolyadékot.

 

A nagyatádi balesetet követően néhány perc múlva Balatonlellére, a Rákóczi utcába riasztották a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat, ahol egy személygépkocsi egy rakomány nélküli kisteherautóval ütközött. Az autóban négyen utaztak, a teherautóban csak a sofőr tartózkodott a baleset idején, valamennyien ki tudtak szállni a járművekből. A tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően biztonságos helyre tolták a balesetet szenvedett gépkocsikat.

 

Az éjszaka folyamán pedig a Tab és Kapoly közötti úton ütközött frontálisan két személyautó. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben.

Időpont: 
hétfő, 2020, június 29 - 20:03

Facebookos játékaink szabályzata