Ingyen hajózhatnak és vonatozhatnak az alsósok a Kajla Programmal

Július 1-től augusztus 31-ig idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

 

A Kajla Program célja, hogy az alsó tagozatos iskolások minél jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti, kulturális értékeit és csodáit, és szüleikkel együtt minél gyakrabban keljenek útra Kajlát, a vizslakölyköt követve.

A kampány a Kajla útlevélre épül, amellyel a gyermekek turisztikai célpontokat kereshetnek fel. Jelenleg országszerte több mint 500 helyszínen gyűjthetnek pecsétet, vagy kaphatnak kedvezményeket.Teljes lista itt érhető el: https://kajla.hu/pecsetelo-pontok. A kezdeményezést egy applikáció, valamint egy honlap is segíti (kajla.hu).

A program népszerűségét mutatja, hogy 2019 nyarán a felfedezők 200 ezer pecsétet gyűjtöttek Kajla útlevelükbe, 50 ezer ingyenesen feladható Kajla képeslapot küldtek barátaiknak, és közülük több mint 100 ezren utaztak vasúton díjmentesen 10 millió kilométer távolságot megtéve.

Idén tovább folytatódnak Kajla kalandjai, hiszen hamarosan elérhetők lesznek a Kajla körök is, amelyek konkrét túrajavaslatokat is tesznek a családoknak. Emellett több más aktivitásra is buzdítják majd a vizslakölyök kalandjait követő családokat.

A MÁV, a Magyar Posta, a Mahart és a Bahart ismét csatlakoznak a kedvezményeket nyújtó szolgáltatók köréhez.

Július 1. és augusztus 31. között a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MAHART menetrendszerinti kiránduló hajójáratain, és szintén igénybe vehető lesz az útlevél a dunakanyari településeket összekötő hajójáratokon. Tavaly 200 gyermeknek élt a lehetőséggel.

Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta, hogy a Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek kísérői 33 százalékos kedvezményre jogosultak. A gyerekek díjmentes menetjegyeit a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV-applikáción keresztül is ki lehet váltani. Hozzáfűzte, hogy a program keretében Kajla kutyával matricáztak be egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt, amely Keszthelyig, illetve Nagykanizsáig közlekedik.        

Felidézte, hogy a tavalyi programban a Balaton volt az egyik legnépszerűbb útirány a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Dunakanyar mellett. Hangsúlyozta, hogy a nyári időszakban 75-85 százalékkal több vonat közlekedik a Balaton partjára, amely idén már Sátoraljaújhely és Győr térségéből is átszállás nélkül érhető el. A fővárosban pedig Kőbánya-Kispestről és a Keleti pályaudvarról is közvetlenül lehet utazni a Balatonhoz. A Keszthelyre közlekedő vonalon pedig - napi nyolc pár vonaton - étkezőkocsi is várja az utasokat.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője elmondta, hogy a Hol vagy, Kajla? programhoz idén is csatlakozott vállalat: július 15-étől a Magyar Posta ingyen szállítja a programban résztvevők Kajla-képeslapjait, és a posta a program logisztikai partnere is.

 

Időpont: 
szombat, 2020, július 4 - 08:39

Facebookos játékaink szabályzata