Fújják majd a strandon és a Szivárványban is

A megszokottnál is nagyobb várakozás övezte az idén hatodik alkalommal megszervezett Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekart, amely július 27-étől próbál a marcali Hidas Frigyes Zeneiskolában.

 

Az egyhetes próbafolyamat zárásaként Balatonmáriafürdőn, Kaposváron és Marcaliban adnak koncertet.

 

A vírusjárvány idején online együttesek alakultak, karanténvideók születtek, sőt – ahogy arról a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar (DDRF) muzsikusai beszámoltak – olyan zenekarok is akadtak, akik a képernyő előtti élő próbát is megpróbálták összehozni. A világhálón tanúi lehettünk, ahogy a zenészek mindent megtesznek a közös zenélés lehetőségéért, az újabb és újabb zenei élményért. A bezártságban talán még fontosabbá vált, hogy se ők, se a közönségük ne maradjon zene nélkül. Nem volt ez másképp a fúvószenekarok esetében sem: ők is próbáltak a kényszerszünetben összetartani és a karantén alatti időt közösen átvészelni.

 

„Az idei DDRF-tábort abban a tudatban álltunk neki szervezni tavasszal, hogy nagy eséllyel nem tud majd megvalósulni. De ha mégis, akkor annál fontosabb szerepe lesz a DDRF és a benne játszó zenészek életében” – mondta el Tóth Bence karmester, a DDRF egyik alapítója. „A vezetőség ezért folyamatosan figyelte a legfrissebb rendeleteket, egyeztetéseket tartott, a táborozók egészségmegőrzése érdekében saját szabályzatot dolgozott ki, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket teremthessük meg a velünk zenélőknek. Az utolsó pillanatig vártunk a hivatalos döntéssel, hogy megszervezhetjük-e idén a tábort, de úgy tűnik, most már semmi sem állhat az utunkba.”

 

A 2020-as fúvószenekari táborba 59-en jelentkeztek a zeneiskolástól a felnőtt amatőrig vegyesen, hatan közülük diplomás zenetanárként erősítik a csapatot. Akadnak köztük olyanok is, akik számára március óta ez az első alkalom, hogy együtt játszhatnak másokkal. Az egyhetes próbafolyamatot szokás szerint három koncerttel zárják.

Az idei műsor összeállításában az igényes szórakoztató zene kapta a főszerepet. 

A Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar koncertjeire minden érdeklődőt szeretettel várnak!

2020. július 31. 18:00 Balatonmáriafürdő Központi Strand

2020. augusztus 1. 18:00 Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota

2020. augusztus 2. 11:00 Marcali Künzelsau tér

Időpont: 
szerda, 2020, július 29 - 20:47

Facebookos játékaink szabályzata