Megrohanták az emberek a Balaton partot a kánikulában

A nyári időjárás nem kényeztette el a nyaralni vágyókat. Sokat esett, és általában a hétvégével együtt megérkezett a rossz idő is. 

 

A koronavírus miatt sokaknak elfogyott a nyárra tartogatott szabadsága, és csak hétévégére tervezhettek rövid nyaralást. Szombatra és vasárnapra viszont nagyon sokszor elromlott az időjárás. Csupán  az utóbbi két hétben volt  szerencséje azoknak, akik strandra vágytak. Meleg volt a levegő és a víz is, hidegfront sem érkezett. 

 

Ennek megfelelően persze rengetegen indultak a Balaton partra. Megteltek a strandok Balatonlellén, Bogláron, Fonyódon, Fenyvesen, Siófokon.... 

 

 

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Budapestre, valamint 14 megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 

Fotók: MTI/Varga György

Időpont: 
szombat, 2020, augusztus 8 - 19:44

Facebookos játékaink szabályzata