Megy a harc a lomokért Kaposváron

A bejegyzések elérésből és a hozzászólásokból nagyon úgy tűnt, hogy a kaposváriak kis túlzással már úgy várták a lomtalanítást, mint a Messiást.

 

Különösen mivel a koronavírus helyzet miatt tavasszal nem tudtak a helyiek megszabadulni a felgyűlt kacatjaiktól. Úgy tűnik, hogy a lomtalanítás mindig nagy indulatokat szül az emberekben. Mivel ami az egyiknek lom az a másiknak ugyebár akár kincs is lehet. Hiszen az emberek egészen hihetetlen dolgokat szanálnak ilyenkor ki: síléceket, wc csészéket, mosdókagylókat, jó állapotú bútorokat, madárkalickát, kismotort, teniszütőt, de még egészen hosszan lehetne folytatni a sort. 

Ezeknek a tárgyaknak pedig van, aki kifejezetten örül és boldogan csap le a kidobott holmikra, vagy azért, mert jól jön neki vagy azért mert értékesíteni fogja. Mivel bizony vannak akik egészen profin felszerelkezve utánfutókkal járják a várost és kiszúrják a jobb darabokat majd lecsapnak a jó fogásnak tűnő lomra. Majd újrahasznosítják. Figyelembe véve, hogy mennyi  szemét felhalmozódik, ezzel még nem is lenne semmi baj (szerintem), hiszen az végül is kifjezetten jó dolog, hogy a szemétre szánt darabok új életre kelnek és valahol valakinek még hasznosak lesznek. 

No de a guberálók bizony gyakorta úgy guberálnak, hogy széttúrják a cuccokat, összevissza szórják a dolgokat, amely sokaknak nagyon szúrja a szemét.

"A város sok része ilyenkor a kupacokon trónoló emberek miatt utcabállá, vagy harcmezővé változik. Bizonyos emberek ezt egy nagy bulinak, és vérre menő küzdelemnek fogják fel." - írja valaki.

"Az a baj hogy mindent széttúrnak, brutális disznóolat csinálnak a gondosan kipakolt dolgokból.... értem én hogy kiszedegeti, ami kell neki, de hogyan ????" - olvasható egy másik hozzászólásban.

Jogos a felvetés hiszen valóban bődületesen ronda látvány a széttúrt szeméthalom, nem is beszélve arról, hogy utána ezt bizony össze kell takarítani, amiért külön köszönet a lomtalanítást végző embereknek. Ráadásul többen arról panaszkodtak, hogy a guberálók között szabályos harc ment a jobb darabokért, előfordult üvöltözés, kiabálás is több helyen.

De ott a másik oldala a dolognak,  hogy valakinek tényleg nagy segítséget jelentenek ezek a kidobott holmik és ezt több kommentelő is belátja.

"Azonban sajnos, hogy sok ember ekkor tud találni magának olyan holmikat, amire szügsége lehet. "

"Sok rászoruló ember van. Tulajdonképpen újra hasznosítanak."

Igazából azt kellene valahogy megoldani, hogy a lomok eljussanak  a ténylegesen rászorulókhoz, és ne néhány profi vállalkozás szedje össze a legjobb darabokat. Ráadásul a  ronda látványt egy hétig még valahogy kibírjuk, de ha a szétdobált lomok már balesetveszélyesek vagy akadályozzák a közlekedést az már egy teljesen másik dolog. De nem lehet közterületfelügyelőt állítani minden lomkupac mellé, ahogy az az egyik kommentelő is megjegyezte....

 

Időpont: 
szerda, 2020, szeptember 16 - 19:04

Facebookos játékaink szabályzata