77 gyermek neve került fel az Életfára

Újabb 77 levél került fel az Életfára, a Városliget és Kaposvár egyik legfontosabb szimbólumára.

 

A program 13 éve indult, ez idő alatt már több mint 5100 kaposvári gyermek neve került fel a fák ágaira.  A második szeptemberi ünnepségen a 2019 február és 2019 április között született gyermekeket köszöntötték.

Az emléklapokat – rajtuk a fára került levél bronzmásolatával – szokás szerint Szita Károly polgármester adta át. Az első életfákat már 18 éve, hogy elültették. Ezt követően állították az első bronz Életfát, a rajtuk szereplő gyermekek közül többen ma már 14-15 évesek. A második Életfára felkerült első levélkék névadói közül többen pedig már 9 évesek.

Az életfára a Kaposvárra született gyermekek nevével és születési dátumával ellátott levélkék kerülnek fel, valamint azoké, akik ugyan más városban látták meg a napvilágot, de már állandó kaposvári lakosok. 

Az első fát 2006-ban állították, a 2011-ben állított második Életfa is hamarosan be fog telni, mivel ezen 3600 gyermek neve fér el, és már meghaladja a 3000-et. A város meg is rendelte Gera Katalin szobrászművésztől a harmadik Életfát, hogy továbbra is köszönthessük a legifjabb kaposváriakat.

Az eseményről készített fotók megtekinthetőek lesznek a facebook.com/kaposvarieletfa oldalon.

Időpont: 
péntek, 2020, szeptember 25 - 17:35

Facebookos játékaink szabályzata