A mese ereje - műhelyfoglalkozás a Roxínházban

Időpont: 
2020/09/27 - 15:00

A mese ereje, "MESÉLJ NEKEM" műhelyfoglalkozás kicsiknek, nagyoknak és szüleiknek a Roxínházban.

 

Milyen helyzetben olvassunk mesét? Hogyan olvassuk a mesét? Mit kezdjünk a mesék tanulságaival? Hogyan beszélgessünk róla?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ, aki részt vesz műhelyfoglakozás-sorozatunk egy-egy alkalmán.

A mese hallgatása lelki folyamatokat indít be a gyerekeknél, amelyekre szüksége van az egészséges fejlődéshez. A mese jelentősége a gyerekek számára, hogy fontos ősi tartalmakat hordoz, amelyekkel könnyen azonosulhatnak, kitágítja számukra a valóságot, felhasználhatják a problémáik megoldása során, fejlődik tőle az alkalmazkodó készségük, és megkönnyíti számukra a feszültségoldás mindennapi nehézségeit.

A Roxínházban most lehetőséget kapnak a szülők arra, hogy szakértők segítségével felfedezzék a saját viszonyukat a mesékhez, hogy minél hitelesebben tudják megszólaltatni azokat.

Várjuk szülők és gyerekek jelentkezését a programunkra!

Az első alkalom időpontja: 2020. szeptember 27., vasárnap, 15:00-18:00-ig (a foglalkozás szünetében uzsonnával várjuk a résztvevőket).

A foglalkozások egy részében szakértőink a szülőkkel végzik a műhelymunkát, közben a gyerekekkel mesehallgatás és feldolgozás a program. A foglakozás másik részén közösen vesznek részt a gyerekek és a szülők.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezéseket korlátozott számban tudunk elfogadni. Jelentkezni a meseereje@gmail.com email címen lehet.

Facebookos játékaink szabályzata