Garantáltan vírusmentes programok a somogyi erdőkben

Az idegenforgalom egyike a járvány által leginkább sújtott ágazatoknak, nem csoda, hogy sok országban kihívást okoz a turizmus vonzerejének visszaállítása.

 

Magyarországon azonban az eddiginél is nagyobb az érdeklődés  a természetközeli pihenési formák, így az erdei turizmus iránt is.

A szeptember 27-i turizmus világnapján egy rendhagyó időszakra tekinthetnek idén vissza az ágazat szereplői. Habár a vírushelyzet komoly hatást gyakorolt a külföldi utazásokra, az üdülési szokások átalakulása kedvező volt belföldi turizmus szempontjából. Népszerűbb lett az erdei turizmus, hiszen a járványhelyzet kitörése alatt ezt nem érintették korlátozások: a szabadban történő kikapcsolódás lehetősége végig elérhető volt.

 

A természetben kikapcsolódni remek és a járványhelyzetben is biztonságos szabadidős tevékenység, aktív és passzív pihenésre egyaránt alkalmas, és akkor is kitűnő program, ha csak menekülnél a város zajától. A somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. területén például számos erdei pihenőhely, parkerdő, erdei vasút, tanösvények, tornapályák, gyalogos és kerékpáros kijelölt túraútvonalak és erdei látogatóközpontok várják a friss levegőre vágyókat.

 

A megye erdőterületei rendkívül változatos tájjal, sokszínű és gazdag élővilággal csábítják a turistákat, akiket tucatnyi szálláshely vár a teljes szállodai komforttól egészen az önellátásig mindenféle színvonalon. Több közülük izgalmas ízekkel és igazi, helyi erdei alapanyagokból készült gasztronómiai különlegességekkel várja a látogatókat

Az utazók a túrázástól a kerékpározásig sokféle sport közül választhatnak. Viszonylag elterjedtnek számít a nordic walking, de nagyon sokan választják a futás helyszínéül is az erdőt, hiszen a jól kezelt turistautak erre is kiválóan alkalmasak.

 

Az erdei pihenés lehetősége és a SEFAG Zrt. létesítményei, mint a méltán népszerű, a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagpark és a desedai Kalanderdő, vagy a Nagyatád környéki Nagysalléri létesítmények, valamint a Mesztegnyői Erdei Vasút utószezonban is elérhetőek.

Időpont: 
hétfő, 2020, szeptember 28 - 10:33

Facebookos játékaink szabályzata