Märcz Tamás pecsenyézőjét már nagyon sokan ismerik és szeretik pedig még egy éve sincs, hogy megnyitott a Haza Íze étkezde. Tamás szívét-lelkét beletette ebbe a kis üzletbe, ahol nap mint nap finom ízekkel csábítja az éhes vendégeket.
Tamást arról is kérdeztük, hogy vajon mi visz rá egy kaminonost, hogy vendéglőt nyisson.
Mikor jött létre a pecsenyéző?
A pecsenyézőt 2019.12.02-án nyitottam, de a tervezés régebbre nyúlik vissza.Sok-sok éve dédelgettem azt az álmot, hogy egy saját vendéglátó egységet nyissak. Régebben kamionosként dolgoztam, és amikor hazaérkeztem Magyarországra már alig vártam, hogy újra finom magyaros ételeket ehessek hurkát vagy kolbászt. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy igazi hazai vendéglátóhelyet, pecsenyézőt nyitok.
Mi vesz rá egy kamionost, hogy Pecsenyézőt nyisson?
Mindig is jól megtaláltam a hangot, teljesen idegen emberekkel is. Most is a folyamatosan betérő vevőimet név szerint ismerem és köszöntöm, talán néha túl rendes is vagyok az adagokat illetően. A kérdésre válaszolva, mindig is olyan dologgal szerettem volna foglalkozni, ahol tudom kamatoztatni a közvetlenségem, főzni mindig is szerettem és már – már több, mint hobby az életemben. Adta magát, hogy igazi magyarként egy pecsenyézőt nyissak, igazi magyar fogásokkal.
Milyen ételek kaphatók az üzletben?
Az üzletben természetesen igazi magyaros ízvilágú és tartalmú ételek kaphatók: hagyományos hurka, kolbász, pecsenye, oldalas, a sült csirkén és a rántott, töltött húsokon át a rántott zöldségekig, karfiol vagy akár a gomba. Szeretem a kihívásokat így folyamatosan a paletta bővítésen dolgozom. Például magyarosítottam a gyros tálat... és nem túl régen már füstölt áruval is várom a kedves betérőket. Ezután is nagyon izgalmas fejlesztéseket, bővítéseket tervezünk.
Van-e valami különlegesség, specialitás?
Az üzlet nyitásakor már tudtam, hogy minden nap mindent nem süthetek le, ezért úgy döntöttem, hogy tematikus napokra osztom a hetet. Ez azt jelenti, hogy bizonyos termékek csak bizonyos napon kaphatók. Így minden hétfőn csirke, sertés máj sütve, rántva, keddi nap sertésnyelv, szerdán a csirkéé a főszerep, csütörtökön csülközök, péntek a böjt napja, tehát halak.
Melyik a legnépszerűbb fogás?
A csütörtöki csülök és a pénteki hal hódít, de folyamatosan vannak aktualitások, amiket a facebook oldalunkon érdemes nyomon követni.
Hol lehet titeket megtalálni?
Kaposvár Füredi u. 57, ez a régi leányotthon, ma Flamingó panzió utáni butiksor. Az üzlet hétfőtől péntekig 8-18 óráig várja a kedves vendégeket. Viszont a facebookon is fenn vagyok @azigazipecsenyéző néven könnyű megtalálni.
Nagyon hálás vagyok azoknak az embereknek, akik segítettek és támogattak ebben. Kiemelném azon törzsvevőimet, akik nap, mint nap bejönnek és nálam vásárolnak. Azt hiszem ez az, ami igazán izgalmassá és értékessé teszi ezt az egészet.