Emlékvonatozás Balatonszentgyörgy és Böhönye között

Időpont: 
2020/10/24 - 09:45

2020. október 24-én (szombaton) már harmadik alkalommal lehet különvonattal utazni a Somogyszob-Balatonszentgyörgy vasútvonalon.

 

Mivel a július 25-ei esőzések következtében kialakult villámárvíz Böhönye és Segesd között több ponton járhatatlanná tette a vasúti pályát – így a Böhönye-Somogyszob szakasz vonattal nem járható – ezért a megszokottól eltérően az idei vonat Budapest-Kelenföldről indul 7:57-kor, majd székesfehérvári (8:44), siófoki (9:40) és fonyódi (10:40) megállás után jut el Balatonszentgyörgyre (10:55), ahonnan Böhönye felé veszi az irányt.

A vonat Balatonszentgyörgy és Böhönye között minden állomáson és megállóhelyen megáll, fotók / videók készítésére mindegyik helyszínen biztosítunk időt és lehetőséget. Az 5db 21-55 típusú termes halberstadti kocsiból álló vonatot a tervek szerint a teljes útvonalon az M41 2112 pályaszámú „Csörgő” fogja továbbítani.

Az elmúlt években az esemény összehozta a vasútvonal által érintett települések lakóit, önkormányzatait, civil szervezeteit és a vasútbarátokat. Az összefogás jegyében a helyi önkormányzatok és civil szervezetek idén is szívélyes fogadtatással és programokkal kedveskednek az utazóközönség tagjainak és a vasútállomásokra kilátogatóknak.

Dízelmozdony vontatta személyvonat nem mindennapi látvány a Balaton déli partján, továbbá a 11 éve szünetelő személyforgalmú mellékvonalon történő utazás nyújtotta élményen túl a jó hangulatról a Balatonszentgyörgy, Mesztegnyő és Böhönye vasútállomásain tartandó színes és izgalmas kísérő programok gondoskodnak. Marcali és Kéthely vezetőivel még folynak az egyeztetések, így a programkínálat még bővülhet.

Az esemény sztárvendége a Dumaszínház Karinthy-gyűrűs humoristája és színésze, Badár Sándor lesz, aki pályafutásának elején 12 évig dolgozott a vasútnál, eleinte váltókezelőként, később pedig forgalmi szolgálattevőként. Badár Sándor stand-up comedy műsora 15 órától lesz látható a böhönyei vasútállomás előtti téren. A jó hangulat és a nevetés garantált, kár lenne kihagyni!

A vonat Böhönyéről 15:40-kor indul vissza a főváros felé, ahova várhatóan 21:00-kor fog megérkezni.

A vonaton a normál vasúti díjszabás és a kedvezmények nem érvényesek. Az érdeklődők a CSÖRGŐ-R, CSÖRGŐ-E, BALATON, KIS-BALATON, SOMOGY, BUDAPEST és PESTI EST fantázianevű jegytípusok közül választhatnak, melyek árai 3.000.- és 8.900.- forint között mozognak, utazási viszonytól függően. 18 éven aluliak 50% kedvezménnyel, 4 éven aluliak pedig díjmentesen utazhatnak. Támogatójegy is vásárolható. A vonat menetrendjével, a részletes programtervvel és a jegyrendeléssel kapcsolatban még több információt találnak az esemény plakátján és hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/events/588690895239498). 

Jelentkezés és bővebb információ: vasutvonal37@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2020. október 20.

Ünnepeljük együtt a 127 éves Somogyszob-Balatonszentgyörgy vasútvonaloat!

Írta:

György-Dávid Valentin

Facebookos játékaink szabályzata