Városnéző kirándulás a legendás Faros busszal Kaposváron

Időpont: 
2020/10/24 - 11:00

Többhetes budapesti vendégeskedés után hazatér Kaposvárra a Volánbusz nemrég teljes körű restauráláson átesett, 1967-es évjáratú Ikarus 55-öse.

 

Az újjászületett autóbusszal most találkozhatnak először a virágok városában a nosztalgiázni vágyók és a magyar autóbuszgyártás szerelmesei. A megújult Ikarus 55-öst a Volánbusz október 24-én, egy városnéző kirándulás keretében mutatja be a somogyi megyeszékhelyen, amely már több, mint két évtizede ad otthont az ikonikus járműnek

 A közel egy órás út során megállnak a Deseda tónál, ahol lehetőség lesz fényképeket készíteni a legendás járművel.

 

Indulás Kaposvár, autóbusz-állomásról (Városliget):

 

11:00

14:00

Jegyeket elővételben online, illetve a készlet erejéig a helyszínen az autóbusz-vezetőtől lehet váltani.

Jegyár: egységesen 1000 Ft/fő

Az értékmegőrző program célja, hogy az egykor az utcakép és az országutak szerves részét képező járművek fennmaradhassanak az utókornak. Ennek során a közlekedési vállalat az anyagi lehetőségek függvényében minden évben megpróbál rendbe hozni egy-egy veterán korú autóbuszt. Az állami busztársaság a meglévő nosztalgiaállomány állapotának szinten tartása mellett további különleges járműveket is be kíván vonni a programba; így hamarosan egy debreceni eredetű tolócsuklós Ikarus 284-es is visszanyerheti eredeti állapotát, valamint értesüléseink szerint – amit megkeresésünkre maga a Volánbusz is megerősített – a kétszázezredikként legyártott 200-as sorozatú Ikarus, az egészen a közelmúltig Győrben szolgált, CCP-293 rendszámú Ikarus 280-as is bekerül a társaság értékmentési programjába.

Facebookos játékaink szabályzata